Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( επιχείρηση "λίφτιγκ" με μέτρα περί αγροτικών χρεών ) 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ

Επιχείρηση "λίφτιγκ" με μέτρα περί αγροτικών χρεών

Συνεδριάζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία για νοσοκομεία, αγροτικά, και ευρωεκλογές- Προεκλογική η εξόρμηση Σημίτη στη Β. Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ.

Το μείζον πρόβλημα του κλεισίματος των νοσοκομείων θα απασχολήσει περισσότερο σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει από κοινού υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για να συζητήσει τα τρέχοντα ζητήματα και την πορεία προς το συνέδριο του κόμματος και προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μετά το κλείσιμο του μετώπου της παιδείας και το αναμενόμενο κλείσιμο του αγροτικού, έπειτα από τα μέτρα της κυβέρνησης για τα χρέη των αγροτών, το καυτό πρόβλημα είναι τα κλειστά νοσοκομεία, που έχουν αναστατώσει πλήθος οικογενειών και έχουν πριμοδοτήσει την ιδιωτική περίθαλψη. Έτσι ο προβληματισμός της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα επικεντρωθεί στο πρόβλημα αυτό.

Όσο για το αγροτικό ζήτημα είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά τις εξαγγελίες για τα αγροτικά χρέη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίσθηκε χθες με "λυμένα χέρια" και με άνεση κατήγγειλε για κομματική ιδιοτέλεια τους "εξεγερμένους" της Βιοκαρπέτ. Συγκεκριμένα, για τη συνέχιση των μπλόκων παρατήρησε: "Αυτή είναι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι ο αγώνας που κάνουν οι ομάδες των αγροτών έχει πολιτικά και κομματικά χαρακτηριστικά. Τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν ικανοποιούν το σύνολο των αγροτών που έχουν συναλλαγές με την Αγροτική Τράπεζα. Και όμως βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που κινητοποιείται στη Θεσσαλία, παραμένει στις ''επάλξεις του αγώνα'', όπως η ίδια ισχυρίζεται. Άρα, αυτό σημαίνει πως τα κίνητρα, τα οποία την οδήγησαν σε μια τέτοια επιλογή, σε μια τέτοια κινητοποίηση, είναι πολιτικά, είναι κομματικά και δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των αγροτών. Πιστεύω ότι δεν είναι δικαιολογημένη, τώρα πλέον, η παραμονή των αγροτών στους δρόμους του θεσσαλικού κάμπου". Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συζητηθεί η κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η αναταραχή στα νοσοκομεία εκτιμάται ότι είναι η τελευταία και αρχίζει η μακρά προεκλογική περίοδος, ουσιαστικά με την τριήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ευρέος υπουργικού κλιμακίου από αύριο στις Σέρρες, στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά οι τρόποι με τους οποίους θα αποκτήσει φιλολαϊκή εικόνα η κυβέρνηση.

Ενωτικός εμφανίστηκε χθες ο Κ. Σκανδαλίδης, που ζήτησε "να κλείσει το θέμα των νέων εγγραφών". Αντίθετα, προχθές ο ίδιος εξαπέλυσε μύδρους κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας για το ίδιο θέμα ότι "εκείνοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες".