Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( άκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα στον αξιό ) 

Άκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα στον Αξιό

Στον αέρα βρίσκονται, και επισήμως, οι δημοτικές εκλογές του δήμου Αξιού, μετά την ανάρτηση, χθες, της απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία ακυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την απόφαση, οι εκλογές ακυρώθηκαν λόγο της παράνομης συμμετοχής του υποψηφίου δημάρχου Ιωάννη Δήμου, ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αποκλείοντας τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Δημήτριου Ζακαλκά.

Έτσι, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι εκλογές στο δήμο Αξιού, εάν στην εκδίκαση των εφέσεων, που πρόκειται να ασκήσουν ο Ιωάννης Δήμου και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αξιού Νικόλαος Γιουτίκας, ισχύσει η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Ο κ. Ζακαλκάς, με την ένσταση του οποίου ακυρώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε στη "Θ" ότι "το πιθανότερο είναι ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχουμε εκλογές".

Σύμφωνα με τον κ. Γιουτίκα, "εάν τελικά επαναληφθούν οι εκλογές, το κενό εξουσίας που θα δημιουργηθεί με την έναρξη του καινούργιου έτους, θα δημιουργήσει προβλήματα στον δήμο Αξιού. Οι εκλογές μπορεί να οριστούν και ύστερα από δύο μήνες από την έναρξη του νέου έτους και στο διάστημα αυτό οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι, που ενδεχομένως αναλάβουν τη διοίκηση, δεν θα έχουν τη δυνατότητα και το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα νέα προγράμματα και τις μελέτες που αφορούν έναν ''Καποδιστριακό'' δήμο".

Ωστόσο, δηλώνει έτοιμος για μια νέα εκλογική αναμέτρηση.

Κολομβιανές περιμένουν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Μαδρίτη, στις 27 Ιανουαρίου, για να πάρουν άδεια παραμονής. Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει φέτος 30.000 άδειες, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τον περιορισμό του αριθμού των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.