Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( διαμαρτυρίες για προβλήματα στατικότητας του σχολείου :: 8/3/2006 19:23:25) 

Διαμαρτυρίες για προβλήματα στατικότητας του σχολείου

Οι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο κτίριο που στεγάζει το 3ο και 5ο δημοτικό υποστηρίζοντας είναι ακατάλληλο.

Σε ακατάλληλο -λόγω προβλήματος στατικότητας- σχολείο είναι αναγκασμένοι να μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα περίπου 480 μαθητές του 3ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Μενεμένης. Η ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος, αν και κρίθηκε αναγκαία από το 2002, κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Χθες ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων δεν επέτρεψε στους μαθητές να εισέλθουν στο ακατάλληλο, όπως υποστηρίζει, κτίριο, ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Όπως δήλωσε στη "Μ" ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Παναγιωτακόπουλος, "σε δύο εκθέσεις της η αρμόδια πολεοδομία, το 2002 και το 2004, αναφέρει μεταξύ άλλων πως το σχολικό συγκρότημα είναι ακατάλληλο εγκυμονώντας κινδύνους σε περίπτωση σεισμού". Παράλληλα πρόσθεσε πως στην πρώτη έκθεση η αρμόδια υπηρεσία προτείνει μεταξύ άλλων την ανέγερση νέου σχολείου το συντομότερο δυνατό, αλλά λόγω αναρμοδιότητας δεν απαιτεί την άμεση διακοπή των μαθημάτων.

Όπως επισήμανε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, η λύση του άλλου προβλήματος με τις πλάκες αμιάντου που υπήρχαν στο σχολείο έχει δρομολογηθεί. Υπενθυμίζεται πως η ανέγερση νέου σχολείου, αν και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σχολικής στέγης, δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Χθες ο κ. Παναγιωτακόπουλος επικοινώνησε για το θέμα με τον αρμόδιο αντινομάρχη αλλά και το δήμαρχο της περιοχής, σημειώνοντας πως οι επαφές θα συνεχιστούν. Διευκρινίζει μάλιστα πως ούτε και σήμερα ο σύλλογος θα επιτρέψει να γίνουν μαθήματα, κρατώντας τους μαθητές εκτός του σχολικού συγκροτήματος.

Την ίδια ώρα αισιόδοξος για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος εμφανίζεται ο δήμαρχος Μενεμένης Γιώργος Ακτσελής. Όπως ανέφερε στη "Μ", η δημοτική αρχή βρίσκεται πολύ κοντά στην επίλυση του προβλήματος, αλλά "δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε να επαναπαυόμαστε σε αυτά που μας δίνουν". Σύμφωνα με τον ίδιο, για πρώτη φορά χθες το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στη σωστή βάση κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο δήμο με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ενώ εξηγεί πως, αν κριθεί απαραίτητο, ο ίδιος θα μεταβεί στην Αθήνα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εκ μέρους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Να σημειωθεί πως το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το σχολικό συγκρότημα έχει βρεθεί και ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες που αφορούν την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

ΔΗΜΗΤΡΗ Σ. ΠΡΑΜΠΡΟΜΗΣ