Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( συνέδριο για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας :: 27/3/2006 18:05:54) 

Συνέδριο για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Αρχίζει αύριο στην Πολυτεχνική σχολή της Θεσσαλονίκης

Νέες τεχνικές αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τα ηλιακά συστήματα, η αιολική ενέργεια και η εκμετάλλευσή της, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων και η ενέργεια από τα θαλάσσια κύματα θα είναι μερικά από τα ζητήματα που θα αναλυθούν στη διάρκεια του 8ου εθνικού συνεδρίου για τις ήπιες μορφές ενέργειας που αρχίζει στις 29 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου στην Πολυτεχνική σχολή της Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα αιχμής αφορούν και φέτος την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, της αιολικής και των φωτοβολταϊκών, ενώ θα τεθούν και οι σχετικά νέες κατευθύνσεις στην έρευνα, όπως η νανοτεχνολογία και οι ενέργειες εφαρμογών, η βιομάζα και η παραγωγή βιοκαυσίμων.

Το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής είναι επιστημονικός οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται:

- Η ανάπτυξη μεθόδων και τεχνολογίας χρησιμοποίησης ΑΠΕ.

- Η ενημέρωση σε θέματα χρήσης και αξιοποίησης ΑΠΕ.

- Η διεθνής διασύνδεση και ανταλλαγή τεχνολογίας στον τομέα των ΑΠΕ.

- Η επεξεργασία επιλογών ενεργειακής πολιτικής με στόχο τη χρήση ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων το ΙΗΤ οργάνωσε επτά εθνικά συνέδρια για τις ήπιες μορφές ενέργειας, τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων από όλη την Ελλάδα και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Σε όλα τα συνέδρια συμμετείχαν με εργασίες περισσότεροι από 100 ειδικοί επιστήμονες, ενώ τα παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το συνέδριο 2310 99 60 87 και στην ιστοσελίδα http://www.vergina.eng.auth.IHT/index_gr.htm