Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( βλέπει... φως ο χορτιάτης :: 20/3/2006 21:23:32) 

Καίριας σημασίας είναι η φωταγώγηση της διασταύρωσης Πανοράματος-Χορτιάτη. Ο ηλεκτροφωτισμός του συγκεκριμένου κομματιού αναμένεται να μειώσει αισθητά τον αριθμό των ατυχημάτων τα οποία γίνονταν τα τελευταία χρόνια.

Εως το τέλος του καλοκαιριού θα ηλεκτροφωτισθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες του δήμου

Βλέπει… φως ο Χορτιάτης

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΑΤΙΟΥ

Φως αποκτούν επιτέλους οι κεντρικοί οδικοί άξονες του δήμου Χορτιάτη! Το έργο του ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού δικτύου που διέρχεται από το δήμο αφορά τους κεντρικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα τα τμήματα από το Ψυχολογικό Κέντρο Φιλύρου έως το Ασβεστοχώρι, από την περιοχή των Πεύκων έως το Ασβεστοχώρι και από το Ασβεστοχώρι έως την Εξοχή. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Θησέας" του υπουργείου Εσωτερικών και ο προϋπολογισμός αγγίζει το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

"Μεγάλο έργο για την περιοχή"

Τη σημασία του έργου για όλη την περιοχή υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης. "Δημοπρατήσαμε ένα μεγάλο έργο για την περιοχή. Το έργο του ηλεκτροφωτισμού θα δώσει περισσότερο φως στους δρόμους των δήμων μας και θα συμβάλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων αλλά και στην ανάπτυξη του τόπου", είπε χαρακτηριστικά.

Στο πρόγραμμα έχει μπει επίσης η φωταγώγηση ακόμη ενός "επικίνδυνου" σημείου του οδικού δικτύου. Ο λόγος για τη διασταύρωση Πανοράματος-Χορτιάτη, της οποίας η φωταγώγηση θα κοστίσει περί τα 200.000 ευρώ και είναι πολύ πιθανό να αρχίσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κόμβος "ατυχημάτων" και εγκληματικότητας

Ο ηλεκτροφωτισμός του συγκεκριμένου κομματιού αναμένεται να μειώσει αισθητά τον αριθμό των ατυχημάτων τα οποία γίνονταν τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη διασταύρωση των Πεύκων και μέχρι το Φίλυρο. Εκτός όμως από την οδική ασφάλεια ο φωτισμός θα βοηθήσει και γενικότερα στην ασφάλεια των πολιτών, καθώς οι καταγγελίες για περιθωριακά και κακοποιά στοιχεία τα οποία δρουν στην περιοχή είναι πολυάριθμες.