Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( τιμητική διάκριση για την περιφέρεια :: 20/3/2006 20:26:59) 

Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Γιώργος Τσιότρας.

Τιμητική διάκριση για την περιφέρεια

Απέσπασε το διεθνούς εμβέλειας βραβείο της "Περιφέρειας του μέλλοντος" σε ειδική εκδήλωση του περιοδικού "Foreign Direct Investment"

Με το βραβείο της "Περιφέρειας του μέλλοντος για τη Νότια Ευρώπη την περίοδο 2006-2007", μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια, βραβεύτηκε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η απονομή του βραβείου έγινε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στις Κάννες το περιοδικό "Foreign Direct Investment", το οποίο ανήκει στον όμιλο Financial Times, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Γιώργος Τσιότρας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ως σκοπό την προβολή ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών που παρουσιάζουν υψηλές επενδυτικές προοπτικές. Την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρότεινε ως υποψήφια το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), που είναι αρμόδιο του διαγωνισμού από ελληνικής πλευράς και συμμετέχει προβάλλοντας κάθε φορά μία ελληνική περιφέρεια ή πόλη.

Τα κριτήρια

Για την ανάδειξη της περιφέρειας στο διαγωνισμό ελήφθησαν υπόψη 28 κριτήρια ταξινομημένα σε επτά ευρύτερες κατηγορίες, όπως η δυναμική της οικονομίας, το ανθρώπινο δυναμικό, το μορφωτικό επίπεδο των εργαζομένων, η στρατηγική προώθησης ξένων άμεσων επενδύσεων, οι τηλεπικοινωνιακές και συγκοινωνιακές υποδομές, η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, η ποιότητα τα ζωής στην πόλη για τα αλλοδαπά στελέχη των επιχειρήσεων.

"Το συγκεκριμένο βραβείο από ένα διεθνή διαγωνισμό που διενεργεί ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά περιοδικά του κόσμου, με μεγάλο δίκτυο συνδρομητών και με τη σφραγίδα της εγκυρότητας των Financial Times, αποτελεί ουσιαστικά επιβράβευση των προσπαθειών μας για τη δημιουργία ασφαλούς επενδυτικού κλίματος στην περιοχή, την προσέλκυση επενδύσεων και τη συστηματική προσπάθεια ενίσχυσης των τομέων της τεχνολογίας, έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για τη διεθνή προβολή της ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας με τον καλύτερο τρόπο, ενώ προβάλλεται η Κεντρική Μακεδονία ως κέντρο επενδύσεων, διαμετακομιστικού εμπορίου, πύλη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιφερειακό εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο κ. Τσιότρας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι "η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει με την ίδια ένταση τις προσπάθειές της για την ανάδειξη του μητροπολιτικού ρόλου της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή, για προβολή των δυνατοτήτων και των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας".