Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( 20.000 ευρώ "φρένο" στα κουνούπια :: 20/3/2006 19:19:18) 

Η ανησυχία των αιρετών φέτος είναι έντονη, καθώς σημειώνονται συνεχείς βροχοπτώσεις, γεγονός που αναμένεται να επιτείνει την όχληση.

20.000 ευρώ "φρένο" στα κουνούπια

Τα μέλη του δ.σ. της ΤΕΔΚ αποφάσισαν να διεκδικήσουν κονδύλια για το φετινό πρόραμμα καταπολέμησης

"Φρένο" στην επέλαση των κουνουπιών, που κάθε χρόνο δημιουργούν σοβαρά προβλήματα όχλησης, ειδικά στην ύπαιθρο του νομού αποφάσισαν να βάλουν και φέτος οι δήμοι της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού. Για το λόγο αυτό τα μέλη του δ.σ. του οργάνου αποφάσισαν στη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης να διεκδικήσουν ποσό 200.000 ευρώ από φορείς, όπως την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το υπουργείο Εσωτερικών.

Στόχος της ΤΕΔΚ είναι το φετινό πρόγραμμα "Καταπολέμησης των Κουνουπιών" να ξεκινήσει νωρίτερα, γύρω στον Απρίλιο και όχι το Μάιο, δηλαδή την περίοδο της επώασης. Η ανησυχία πάντως των αιρετών για το πρόβλημα διατυπώθηκε, επειδή φέτος σημειώνονται συνεχείς βροχοπτώσεις, γεγονός που αναμένεται να επιτείνει την όχληση. Το κόστος του προγράμματος για το 2005 ανήλθε για τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκη σε 1,2 εκατ. ευρώ και για τις ανατολικές περί τα 250.000 ευρώ.

Ακόμη αποφασίστηκε η συμμετοχή του οργάνου στο μετοχικό κεφάλαιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που συστάθηκε, με σκοπό την ίδρυση παραρτήματος Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου Θεσσαλονίκης (World Trade Center), με το ποσό των 40.000 ευρώ.

"Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη λάβει την προέγκριση ίδρυσης, θα αρχίσει να λειοτυργεί εντός του τρέχοντος έτους. Χάρη στις προσπάθειες του δήμου Θεσσαλονίκης και των άλλων τοπικών φορέων οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής θα αποκτήσουν ένα σημαντικό εργαλείο, που θα τους δώσει μία μοναδική πνοή εξωστρέφειας", τόνισε κατά την εισήγηση του θέματος ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Φ. ΣΟΒΙΤΣΛΗ