Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( ιατρική φροντίδα με αστυνομική προστασία! :: 28/2/2006 21:00:27) 

Ιατρική φροντίδα με αστυνομική προστασία!

Εξαγριωμένοι είναι οι ασθενείς από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Αντιμέτωποι με τους αγανακτισμένους ασθενείς βρίσκονται καθημερινά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομειακά ιδρύματα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τους οποίους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, για να προστατευθούν εργάζονται με την παρουσία αστυνομικών!

Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, οι οποίοι χθες συναντήθηκαν με το διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Θεμιστοκλή Σπυριδόπουλο στην Κομοτηνή, στον οποίο έθεσαν επιτακτικά το αίτημά τους για προσλήψεις.

"Δημιουργήθηκαν νέα τμήματα χωρίς να στελεχωθούν επαρκώς", δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων Ξάνθης κ. Ερωφύλλη Παπαδοπούλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι μεγάλη έλλειψη προσωπικού παρατηρείται στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου απαιτούνται τουλάχιστον 50 προσλήψεις νοσηλευτών. Πολλά κενά έχει και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο καλύπτεται μόνο το 53% των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δύο νοσηλευτές για 48 αρρώστους

"Δεν έχουν καλυφθεί οι οργανικές θέσεις", δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής Λάζαρος Αλατζίδης και αναφέρει ως τρανταχτό παράδειγμα το θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στη Ροδόπη, το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων λειτουργεί με δύο άτομα σε κάθε βάρδια, δυο νοσηλευτές για την φροντίδα 48 νοητικά καθυστερημένων ανάπηρων παιδιών. Ίδια είναι η εικόνα και στο Θεραπευτήριο της Ξάνθης.

"Έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 120 νέων στελεχών μόνο στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης", δηλώνει ο διοικητής της ΔΥΠΕ Θεμιστοκλής Σπυριδόπουλος και προσθέτει ότι θα ενισχυθούν με τον ίδιο τρόπο πολύ σύντομα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιφέρειας. "Οι χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ δημιουργούν αυτού του είδους τα προβλήματα", επισημαίνει ο κ. Σπυριδόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια ζήτησαν χθες να ανοίξει ο δρόμος των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, διαφορετικά είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ