Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( προσλήψεις 600 ατόμων στον τομέα της πρόνοιας :: 15/2/2006 20:54:10) 

Προσλήψεις 600 ατόμων στον τομέα της πρόνοιας

Οι 43 εξ αυτών αφορούν τα ιδρύματα της Θεσσαλίας και οι υπόλοιπες κατανέμονται στην υπόλοιπη επικράτεια

Στην πρόσληψη συνολικά 600 ατόμων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, για να στελεχώσει τα προνοιακά ιδρύματα ανά την ελληνική επικράτεια με μόνιμο προσωπικό. Από το σύνολο των 600 προσλήψεων οι 43 θέσεις αφορούν τη θεσσαλική περιφέρεια.

Στο θέμα αναφέρθηκε ακροθιγώς ο αντιπρόεδρος της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας Γρ. Βλαχάκης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στα Τρίκαλα. Ο κ. Βλαχάκης ανέφερε στα τοπικά μέσα των Τρικάλων ότι για την ενίσχυση του συγκεκριμένου ιδρύματος θα γίνουν προσλήψεις συνολικά 19 ατόμων. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τις προσλήψεις των 600 ατόμων έχει εγκρίνει το υπουργείο Υγείας και αναμένεται η έγκριση και από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Αφού υπάρξει και η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, θα προχωρήσει η διαδικασία της προκήρυξης με τις ειδικότητες και τις θέσεις για κάθε προνοιακό ίδρυμα στη χώρα.

Από το σύνολο των 600 θέσεων, όπως προαναφέρθηκε, οι 43 αφορούν τη θεσσαλική περιφέρεια. Οι θέσεις αυτές αναμένεται να κατανεμηθούν ανάλογα και με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων "Αριστέας" στον Αμπελώνα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρίες "Αριστέας" στη Γιάννουλη, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στα Τρίκαλα και στο αντίστοιχο Κέντρο (ΚΕΠΕΠ) στην Καρδίτσα. Εκτός νυμφώνος θα μείνουν δύο ιδρύματα στη θεσσαλική περιφέρεια, γιατί δεν έχουν οργανισμό λειτουργίας. Πρόκειται για το Κέντρο Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΕΚΑΜΕΑ) στην Καρδίτσα και το ΚΕΣΑΝ στο Βόλο.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, όπως εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, βοηθούς νοσοκόμους κ.ά.

Ι. Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΣ