Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( ευρωπαϊκών προδιαγραφών αεροδρόμιο στην αλεξανδρούπολη :: 2/2/2006 21:35:14) 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αεροδρόμιο στην Αλεξανδρούπολη

Ευρωπαϊκών προδιαγραφών αεροδρόμιο αναμένεται να αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, που εκτελούνται ήδη στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στη "Μ" ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Χρήστος Βυθούκλας, "τα έργα που πραγματοποιούνται θα το μετατρέψουν πραγματικά σε αεροδρόμιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ώστε να αποτελέσει και πόλο έλξης νέων τουριστικών εταιρειών". Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες του αερολιμένα θα μεταφερθούν σε παρακείμενο κτίριο, αφού τα υπάρχοντα κτίρια θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα ανεγερθούν νέα. Όπως αναφέρει ο κ. Βυθούκλας, "ο νέος αεροσταθμός θα είναι τριπλάσιου μεγέθους από τον σημερινό και θα εκτείνεται σε δύο επίπεδα (όροφο και ημιώροφο)".

Στόχος της επένδυσης είναι το νέο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, αφού στη νέα του μορφή θα μπορεί να εξυπηρετεί και αεροπλάνα μεταφοράς εμπορευμάτων.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί η λειτουργία δύο υποκαταστημάτων τραπεζών, ταχυδρομείο και ταμιευτηρίου, καθώς και η μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που σήμερα δραστηριοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης προβλέπεται η λειτουργία ιατρείου και φαρμακείου, εμπορικών και καταστημάτων αφορολόγητων ειδών. Στην ίδια περιοχή αναμένεται να κατασκευαστούν αποθήκες καυσίμων, για τις οποίες ήδη εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 400.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης, "η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να δημιουργήσει τον πρώτο σταθμό συνδυασμένων μεταφορών στη Θράκη, αφού αεροδρόμιο, λιμάνι, Εγνατία οδός και σιδηρόδρομος θα συμμετέχουν στη διακίνηση των προϊόντων. Αν αυτό τελικώς επιτευχθεί, η Αλεξανδρούπολη θα είναι η πρώτη πόλη της ανατολικής Ευρώπης που θα πληροί τις προϋποθέσεις, όπως ισχύει σήμερα σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Αμβούργο".

Μ.Ν.