Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( νέες διαμαρτυρίες στην ολυμπιάδος :: 1/3/2006 20:39:21) 

Ξηλωμένα πεζοδρόμια, αιχμηρά σίδερα και μπάζα συνθέτουν την εικόνα στην ευρύτερη περιοχή. Οι επαγγελαμτίες απειλούν ακόμη και με προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Νέες διαμαρτυρίες στην Ολυμπιάδος

Τα έργα ανάπλασης προκαλούν εκ νέου αντιδράσεις από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής

Τη διαμαρτυρία των επαγγελματιών και κατοίκων της οδού Ολυμπιάδος προκάλεσαν για άλλη μια φορά τα έργα ανάπλασης του δρόμου που εκτελεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι επαγγελματίες της περιοχής, όπως έγραψε η "Μ" (φύλλο 17/01/2006) από την έναρξη των εργασιών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ανάπλαση της οδού, διότι με την ολοκλήρωσή της δεν θα υπάρχει δυνατότητα προσωρινής στάθμευσης των αυτοκινήτων, ενώ αναμένεται να χαθούν 500 θέσεις στάθμευσης. Σήμερα κάνουν λόγο για κινδύνους που εγκυμονεί το εργοτάξιο για τους πεζούς και κυρίως για τα παιδιά, ενώ απειλούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για διαφυγόντα κέρδη και ζημιές που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν.

"Το έργο έχει εγκαταλειφθεί τον τελευταίο μήνα από τον εργολάβο", τονίζει στη "Μ" ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα κατοίκων Άνω Πόλης Βασίλης Μπαντής.

"Είναι χαρακτηριστικό ότι μπροστά στα δημοτικά σχολεία, που βρίσκονται επί της οδού, υπάρχουν ξηλωμένα πεζοδρόμια, σίδερα αιχμηρά, μπάζα καθώς και τεράστιοι κάδοι με μπάζα. Ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών μπαίνει σε σοβαρό κίνδυνο. Επίσης, μπροστά στην εκκλησία της Λαοδηγήτριας επικρατεί ακριβώς η ίδια κατάσταση, κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση των πιστών στο ναό", περιγράφει ο κ. Μπαντής και προσθέτει ότι "εκτός αυτών, υπάρχουν κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια που έχουν καταστεί απροσπέλαστα για τους πεζούς".

Στο θέμα πήρε θέση και η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, η οποία συμφωνεί με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

"Έχουν δίκιο οι κάτοικοι ότι υπάρχουν ανοικτά εργοτάξια. Πράγματι διακόπηκαν για λίγες ημέρες οι εργασίες, καθώς υπήρξε έλλειψη κάποιων υλικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά και πάλι το έργο, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα", απαντά ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Κώστας Εγγλέζος.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν από το δήμο και οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού Κασσάνδρου, από την πλατεία Μουσχουντή μέχρι την Αποστόλου Παύλου, σε μήκος 1.300 μέτρων.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ