Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( υπάλληλος του κτεο πέθανε σε ώρα υπηρεσίας :: 27/1/2006 17:31:50) 

Ο χθεσινός θάνατος του υπαλλήλου στα ΚΤΕΟ προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζόμενους, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η πολιτεία διατηρεί στον "πάγο" το σχετικό νόμο που προβλέπει την τοποθέτηση γιατρού στις υπηρεσίες και βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό για την περίθαλψη ασθενών.

Στον "πάγο" από το 1985 ο νόμος που προβλέπει τοποθέτηση γιατρού

Υπάλληλος του ΚΤΕΟ πέθανε σε ώρα υπηρεσίας

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Την έλλειψη ιατρού εργασίας και βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού στις υπηρεσίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης κατέδειξε ο χθεσινός αιφνίδιος θάνατος 63χρονου υπαλλήλου σε ώρα υπηρεσίας στα ΚΤΕΟ. Και ενώ τα περιστατικά πληθαίνουν, ο σχετικός νόμος που προβλέπει γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει στον "πάγο" από το 1985.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Πάσχα, στην εξίσου νευραλγική υπηρεσία της πολεοδομίας. Ο χθεσινός θάνατος του υπαλλήλου, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες σε διοικητική θέση, προκάλεσε για ακόμη μία φορά αναστάτωση στους εργαζόμενους, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η πολιτεία διατηρεί στον "πάγο" το σχετικό νόμο, άρθρο 16 Ν.1568/85, που προβλέπει την τοποθέτηση γιατρού στις υπηρεσίες και βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό για την περίθαλψη ασθενών.

Ο σύλλογος Εργαζομένων της ΝΑΘ με ανακοίνωσή του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιώργου Φασιλή και καταγγέλλει ότι "πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ το περασμένο Πάσχα χάθηκε ακόμη ένας υπάλληλος, από την πολεοδομία. Είναι αδιανόητο να υπάρχει νόμος που προβλέπει γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό και να μην ενεργοποιείται", τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Καφαντάρης και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι εδώ και τρία χρόνια ασκούν πιέσεις για την εφαρμογή του νόμου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Αναβλήθηκαν οι εξετάσεις

Χθες πάντως αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες εξετάσεις αδειών οδήγησης, με εντολή του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό επισήμανε ότι είναι μια δύσκολη στιγμή για την οικογένεια του εκλιπόντος και δεν είναι ώρα για κριτική στην πολιτεία. Ωστόσο ο νομάρχης σημείωσε ότι σήμερα η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης έχει 32 διάσπαρτες υπηρεσίες, γεγονός που δεν διευκολύνει την τοποθέτηση γιατρού σε μία ή σε δύο από αυτές. "Ελπίζουμε ότι με την ανέγερση του νέου νομαρχιακού μεγάρου, που αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα, θα συγκεντρώσουμε όλες τις υπηρεσίες", υπογράμμισε.

Για το ίδιο θέμα επερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, θέτοντας ερωτήσεις στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας σχετικά με το αν προτίθενται να ενεργοποιήσουν το σχετικό νόμο (Ν.1568/85). Μάλιστα ο βουλευτής επικαλείται και δύο ανάλογους θανάτους που σημειώθηκαν στο παρελθόν, όπως και το αίτημα των εργαζομένων, το οποίο έχουν καταθέσει προ τριετίας.