Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά :: 30/1/2006 19:24:46) 

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά

Μία νέα δομή έθεσε ο δήμος Ωραιοκάστρου στην υπηρεσία των παιδιών και κυρίως των εργαζόμενων γονέων, με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Το Κέντρο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο στην περιοχή της "Παιδόπολης" και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Συγκεκριμένα, από τη 1.00 μετά το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ, οπότε και λειτουργεί καθημερινά το ΚΔΑΠ Ωραιοκάστρου, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι η ζωγραφική, η χειροτεχνία, η μουσική, ο χορός, ο αθλητισμός και το παιχνίδι.

"Με τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε κτίριο της Παιδόπολης πραγματοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα ανάπτυξης στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας. Το ΚΔΑΠ θα προστεθεί και θα συμπληρώσει τις υπάρχουσες προνοιακές δομές (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, κ.ά.) και ευελπιστώ ότι θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες τόσο στα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο όσο και στους γονείς τους", ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ο δήμος Ωραιοκάστρου εξασφάλισε χρηματοδότηση, ύψους 197.000 ευρώ, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας. Η χρηματοδότηση, η οποία αναμένεται να καλύψει το κόστος λειτουργίας του ΚΔΑΠ για τα προσεχή τρία χρόνια, προέρχεται κατά 75% από κοινοτική συμμετοχή μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου (ΕΚΤ) και κατά 25% από κρατική συμμετοχή (δημόσια δαπάνη).

Να σημειωθεί ότι για εγγραφές στο ΚΔΑΠ οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου καθημερινά, από τις 7.00 το πρωί έως και τις 2.30 μετά το μεσημέρι. Το τηλέφωνο, στο οποίο μπορούν να επικοινωνούν, είναι το 23100-696347.

Φ.Σ