Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( 8,6% πάνω η ταρίφα :: 17/2/2006 20:01:21) 

Με την αύξηση αυτή θα καλύψουμε τα έξοδα που προκλήθηκαν από ανατιμήσεις στα καύσιμα", τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί "Ο Ερμής" Κ. Γιαννακάκης.

Τι αλλάζει στα κόμιστρα των ταξί Από το Μάρτιο Ελάχιστη διαδρομή Από 1,75 2,50 "Σημαία" Από 0,85 1,00 Ωριαία αναμονή Από 7,00 8,50 (ποσά σε ευρώ)

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί από την 1η Μαρτίου - Στο ένα ευρώ η σημαία

8,6% πάνω η ταρίφα

Του ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Αυξήσεις της τάξης του 8,67% θα ισχύσουν στα κόμιστρα των ταξί από την 1η Μαρτίου, βάσει της συμφωνίας που έγινε μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και του υπουργείου Μεταφορών. Με το νέο τιμολόγιο το κόστος της ελάχιστης διαδρομής ορίζεται στα 2,5 ευρώ από 1,75 ευρώ, η "σημαία" στο 1 ευρώ από 0,85 ευρώ και η ωριαία αναμονή στα 8,5 ευρώ από 7 ευρώ που είναι σήμερα.

"Είχαμε ζητήσει αυξήσεις 19,40%, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και με το ποσό που δίδεται. Με την αύξηση αυτή θα καλύψουμε τα έξοδα που προκλήθηκαν από την αύξηση των καυσίμων", αναφέρει στη "Μ" ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης "Ο Ερμής" Κώστας Γιαννακάκης. "Εμείς ζητούμε να υπάρξει ένα αριθμητικό πρότυπο, το οποίο θα ορίζει τις αυξήσεις κάθε χρόνο. Σε αυτό το πρότυπο να εισάγονται οι συντελεστές αύξησης κόστους λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών και να προκύπτει το ύψος των αυξήσεων στην αρχή κάθε έτους. Εάν, βάσει του προτύπου δεν χρειάζεται να γίνουν αυξήσεις, να μη γίνονται", προσθέτει ο ίδιος.

Οι ιδιοκτήτες ταξί τονίζουν επίσης την αναγκαιότητα διοργάνωσης σεμιναρίων στους οδηγούς. "Εδώ και δύο χρόνια προβλέπεται σε διάταξη νόμου ότι για να πάρει κάποιος την ειδική άδεια οδηγού ταξί θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό σεμιναρίων. Ωστόσο δεν έχει εκδοθεί ακόμη το σχετικό προεδρικό διάταγμα που θα ενεργοποιήσει αυτή τη διάταξη", τόνισε ο κ. Γιαννακίδης. Οι ιδιοκτήτες ταξί προτείνουν "για να διευκολυνθεί η πολιτεία τα ποσά που θα συγκεντρώνονται από τα πρόστιμα των ταξιτζήδων να διατίθενται για σεμινάρια", όπως είπε ο οργανωτικός γραμματέας του "Ερμή" κ. Πάρις Κισσάς.

Επιμένουν για τις λεωφορειολωρίδες

Οι ιδιοκτήτες ταξί Θεσσαλονίκης επιμένουν και στο αίτημά τους για πειθαρχημένη διέλευση των οχημάτων τους από τις λεωφορειολωρίδες, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να δημιουργηθούν επιπλέον εσοχές κατά μήκος των δρόμων, ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και τη βελτίωση της πιάτσας στο σταθμό ΚΤΕΛ "Μακεδονία". Ακόμη, ζητούν εντονότερη αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, το οποίο εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Το νέο προεδρείο του "Ερμή" επισκέφτηκε προχθές το βράδυ τα γραφεία της "Μ" και συναντήθηκε με τον πολιτειολόγο και εκδότη των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" Κώστα Ζουράρι. Χθες είχε συνάντηση με τον αρμόδιο αντινομάρχη σε θέματα μεταφορών κ. Παλαιστή, ο οποίος διαβεβαίωσε τους αυτοκινητιστές ότι η νομαρχία καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.