Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( στάθμευση δωρεάν :: 17/2/2006 19:13:32) 

Το μέτρο σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί στην περιοχή που περικλείεται από τη λεωφόρο Νίκης και τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Εγνατία και Ίωνος Δραγούμη.Για τους υπόλοιπους θα αρχίσει η εφαρμογή του εντός του προσεχούς διμήνου.

Θα παρέχεται με την κάρτα ενοίκου για τους κατοίκους του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Στάθμευση δωρεάν

Της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΖΟΥΚΑ

Ανάσα για τους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η καθιέρωση του μέτρου της δωρεάν στάθμευσης με κάρτα κατοίκου εντός της πυρίκαυστου ζώνης.

Την εφαρμογή του μέτρου, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων στάθμευσης, εξήγγειλε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, προσδιορίζοντας την έναρξη ισχύος του εντός του προσεχούς διμήνου.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης με κάρτα μόνιμου κατοίκου θα εφαρμοστεί στην περιοχή που περικλείεται από τη λεωφόρο Νίκης και τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Εγνατία και Ίωνος Δραγούμη. "Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους δωρεάν ακόμη και στις θέσεις, όπου λειτουργούν παρκόμετρα", ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σημειώνοντας ότι στα άμεσα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται και η διεύρυνση των ζωνών παρκομέτρων.

1.200 οι ωφελούμενοι

Σε περίπου 1.000 έως 1.200 προσδιόρισε χθες ο κ. Παπαγεωργόπουλος τους Θεσσαλονικείς που θα ωφεληθούν από την εφαρμογή του μέτρου. Όπως επισήμανε, οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης υπολογίζονται σε περίπου 3.000, οπότε η εφαρμογή του μέτρου δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στους επισκέπτες του κέντρου.

Εντός των προσεχών εβδομάδων, οπότε αναμένεται να καθοριστούν και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου, οι μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού και εμπορικού κέντρου θα κληθούν από το δήμο να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, ώστε να προμηθευτούν την ειδική κάρτα που θα τους δώσει τη δυνατότητα της δωρεάν στάθμευσης στην πυρίκαυστο ζώνη.

Τι πρέπει να προσκομίσουν

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν ένα λογαριασμό της ΔΕΗ, ώστε να αποδεικνύεται η μόνιμη κατοικία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι κάρτες θα διατίθενται από το πρώτο δημοτικό διαμέρισμα, το οποίο στεγάζεται στην οδό Παύλου Μελά 40.

"Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον κόσμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης", σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι θα υπάρξει αυστηρή αστυνόμευση στην περιοχή, όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης με κάρτα κατοίκου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, η ελλιπής αστυνόμευση ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που οδήγησαν στην κατάργηση του μέτρου, όταν εφαρμόστηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια.