Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( "δίδυμα βραβεία" σε σχολεία :: 5/1/2006 21:56:56) 

"Δίδυμα βραβεία" σε σχολεία

Πρόγραμμα της Ε.Ε. για την πολυγλωσσία στην εκπαίδευση

Πέντε ελληνικά σχολεία είναι υποψήφια για τα βραβεία «Ε-Τwinning», στο πλαίσιο προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο προωθεί την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα, ενθαρρύνοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές να είναι προοδευτικοί και ανοιχτοί ως προς τις νέες μεθόδους μάθησης και επικοινωνίας. Η δράση αυτή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «E-Learning», που αφορά την εκμάθηση μέσω Διαδικτύου.

Τα σχολεία που διεκδικούν τα βραβεία είναι το Πολυπολιτισμικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, το 1ο Γυμνάσιο Δάφνης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου και το 8ο Λύκειο Πάτρας. Και τα πέντε υποψήφια σχολεία διαγωνίζονται στην πρώτη διοργάνωση των βραβείων. Θα υπάρξουν έξι νικητές πρώτου βραβείου και έξι δεύτερου βραβείου διαχωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες: σχολική συνεργασία, παιδαγωγική καινοτομία και ψηφιακές πηγές.

Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν βραβεία για προγράμματα που απευθύνονται σε δύο ηλικιακές ομάδες, 5-12 και 13-19 ετών. Οι νικητές του πρώτου βραβείου θα λάβουν μέρος σε τετραήμερη κατασκήνωση από τις 27-30 Απριλίου στο νησί Λανζαρότε, ενώ του δεύτερου βραβείου θα παρακολουθήσουν σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εργαστήρια ανάπτυξης και τεκμηρίωσης του προγράμματος «Ε-Twinning».

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των υποψήφιων για βράβευση έργων προσκαλούνται στην τελετή απονομής που θα γίνει από 13-15 Ιανουαρίου στο Λιντς της Αυστρίας, όπου θα παρουσιάσουν τα έργα τους.