Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( οτοε: "άκαρπη" η συνάντηση με τον υφ. απασχόλησης :: 10/1/2006 17:46:25) 

ΟΤΟΕ: "Άκαρπη" η συνάντηση με τον υφ. Απασχόλησης

Αντιδράσεις σχετικά με την πρόταση απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών

Ανοιχτό άφησε για το μέλλον, αλλά πάντα έπειτα από διαδικασία κοινωνικού διαλόγου, το ενδεχόμενο λειτουργίας των τραπεζών σύμφωνα με τα ωράρια καταστημάτων ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους μετά τη χθεσινή τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους της Eurobank και της ΟΤΟΕ απάντησε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί καλό αντικείμενο κοινωνικού διαλόγου, δεδομένου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και έχουν ωριμάσει.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε τη συνάντηση απολύτως άκαρπη. Η τράπεζα, τόνισε, θέτει υπεράνω όλων το κριτήριο της ανταγωνιστικότητας και πιέζει την κυβέρνηση με την απειλή μαζικών απολύσεων. Ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε τον κ. Γιακουμάτο ότι άφησε έκθετο το υπουργείο, αφού δεν πήρε μέτρα για τον περιορισμό της παρανομίας της Eurobank, και ζήτησε να κλείνει το υποκατάστημά της στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο κανονικό ωράριο.

Σχετικά με την πρόταση του κ. Αλογοσκούφη για απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε ότι ο υπουργός δεν γνωρίζει τι σημαίνει συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς και το τι συμβαίνει στην Ε.Ε., όπου πουθενά οι τράπεζες δεν λειτουργούν τις Κυριακές.

Ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε ότι ο νόμος εφαρμόζεται σε κάθε κατεύθυνση. Σημείωσε επίσης ότι σε βάρος της Eurobank έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα και κατέληξε ότι, αν οι τράπεζες θέλουν να θέσουν θέμα ωραρίου, οφείλουν να το κάνουν επισήμως.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα διμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης και της ΟΤΟΕ.