Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( κατάληψη στο λύκειο πεύκων :: 10/1/2006 20:37:44) 

Κατάληψη στο λύκειο Πεύκων

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης

Σε κατάληψη στο κτίριο όπου στεγάζονται προχώρησαν χθες οι μαθητές της β' λυκείου Πεύκων, διαμαρτυρόμενοι για τα έντονα προβλήματα σχολικής στέγης της περιοχής. Οι 63 μαθητές, οι οποίοι κάνουν μάθημα σε ένα παλιό μοναστήρι, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση τοποθέτησης τεσσάρων λυόμενων αιθουσών σε παρακείμενο οικόπεδο, στις οποίες αναμενόταν να μεταφερθούν μετά τις γιορτές. Ως γνωστόν οι περίπου 200 μαθητές του λυκείου Πεύκων μοιράζονται σε τρία ακατάλληλα κτίρια (πρώην μοναστήρι, νηπιαγωγεία αλλά και λυόμενα), καθώς το νέο κτίριο του λυκείου προβλέπεται να δημοπρατηθεί περί τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Πεύκων Δημήτρη Φράγκο έχει ήδη ισοπεδωθεί ο χώρος και μέσα στην εβδομάδα η νομαρχία θα προχωρήσει στην τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών. Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες μαθητών πως το υπάρχον κτίριο έχει προβλήματα στατικότητας, ο κ. Φράγκος τις διαψεύδει, λέγοντας ότι έχει γίνει πρόσφατα έλεγχος από τη νομαρχία, που αποδεικνύει το αντίθετο.

Πάντως η ανάγκη σχολικών αιθουσών στην κοινότητα Πεύκων είναι επιτακτική.

Ετήσια αύξηση μαθητών κατά 30%

Όπως τόνισε ο κοινοτάρχης, κάθε χρόνο απαιτούνται επιπλέον ένα διθέσιο δημοτικό σχολείο, δύο νηπιαγωγεία αλλά και τέσσερις αίθουσες για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. "Η κοινότητά μας αριθμεί περί τους 20.000 κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο το μαθητικό δυναμικό μας αυξάνεται κατά 30%", επισήμανε.