Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( ενώθηκαν οι "γαλάζιοι" για το επαγγελματικό :: 17/2/2006 18:36:17) 

Ενώθηκαν οι "γαλάζιοι" για το Επαγγελματικό

Τα βρήκαν Ζορπίδης-Λουτράδης - Συνεχίζονται οι κόντρες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ενωμένες θα προχωρήσουν οι ''γαλάζιες'' δυνάμεις προς την κάλπη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υπό τον Μιχάλη Ζορπίδη. Την υποψηφιότητά του για την προεδρία θα στηρίξει τελικά και ο Νίκος Λουτράδης, ο οποίος κινείτο προς ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας διαδραμάτισαν σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Μ" ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ιάκωβος Φραντζής και ο επικεφαλής της προσκείμενης στη ΝΔ παράταξης στο ΕΕΘ Γιώργος Τσέντος.

Αρχικά η υποψηφιότητα Ζορπίδη είχε προκαλέσει αναταράξεις, καθώς υπήρχε η συμφωνία ο διάδοχος του κ. Τσέντου να προέρχεται από τους κόλπους της παράταξης. Σταδιακά όμως και μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η υποψηφιότητα του Θ. Ρομπόπουλου από το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την υποστήριξη της παράταξης και στελεχών που ενδιαφέρονταν για την προεδρία, όπως ο Φ. Σεραφίδης, ο Λ. Γεωργιάδης αλλά και ο Γ. Λιάντας. Ωστόσο, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, ανεξάρτητοι θα κατέβουν οι Κ. Μαυρίδης και Η. Βασιλάτος.

Νέες κόντρες στο ΤΕΙ-Θ

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι "γαλάζιες" κόντρες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με αφορμή δημοσίευμα του "Έθνους", που παρουσιάζει καταγγελίες για παράτυπη μετεγγραφή του γιου του προέδρου του ιδρύματος Στέλιου Ιωαννίδη από το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Καστοριάς στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σε γραπτή απάντησή του ο πρόεδρος του ΤΕΙ υπογραμμίζει ότι "οι μετεγγραφές από το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Καστοριάς στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης γίνονται σύμφωνα με το νόμο λόγω του ότι παρουσιάζουν συνάφεια του τίτλου και του προγράμματος σπουδών τους". Παράλληλα ο κ. Ιωαννίδης επαναφέρει τις καταγγελίες του για διαφθορά ομάδας πρώην και νυν φοιτητών μελών της ΔΑΠ και σημειώνει πως αυτά είναι γνωστά μέσα από ενυπόγραφες καταγγελίες και δημοσιεύματα. Αφήνει δε αιχμές κατά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου πως δεν έχει προχωρήσει την έρευνα για την απομάκρυνσή τους.