Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( "ενεση" 85.000 ε στα κέντρα υγείας :: 4/1/2006 20:12:14) 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

"Ενεση" 85.000 ε στα Κέντρα Υγείας

Στην αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και μονάδων κοινωνικής μέριμνας της Χαλκιδικής προχωρά η Α' ΔΥΠΕ Κ. Μακεδονίας, με επιχορήγηση που αγγίζει τα 85.000 ευρώ και αφορά έργα και προμήθειες εξοπλισμών.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής το τελευταίο διάστημα έχει προσκαλέσει τρεις φορές το διοικητή του Α' ΔΥΠΕ Κ. Μακεδονίας Απόστολο Χατζητόλιο, ώστε να επιθεωρήσει τις μονάδες υγείας και να διαπιστώσει τις ελλείψεις και τις ανάγκες.

Η Α' ΔΥΠΕ ενέκρινε για την αγορά οδοντιατρικών εδρών στα Κέντρα Υγείας Παλαιοχωρίου και Ν. Μουδανιών το ποσό των 30.000 ευρώ, καθώς τα μηχανήματα που υπήρχαν είχαν εγκατασταθεί προ εικοσαετίας. Επιπλέον εγκρίθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ για το κέντρο εκπαίδευσης κοινωνικής υποστήριξης και κατάρτισης ΑΜΕΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Χαλκιδικής, προκειμένου να κατασκευαστεί στέγαστρο στην είσοδο του κέντρου και να επιτευχθεί η αγορά ειδών για άτομα με αναπηρία.

Αγορά ασθενοφόρων

Ο διοικητής της Α' ΔΥΠΕ Κ. Μακεδονίας τόνισε ότι για τα μικρά προβλήματα ήδη έχει δρομολογηθεί η λύση τους. "Έχει προγραμματιστεί η αγορά ασθενοφόρων και σύντομα θα επανδρωθούν και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής. Αναφορικά με το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Παλαιοχωρίου, για το οποίο ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί, τώρα προχωρά ο νέος διαγωνισμός", ανέφερε ο κ. Χατζητόλιος. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής Δημήτρης Πάχτας δήλωσε ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον της Α' ΔΥΠΕ και ανέφερε ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στη Χαλκιδική το ερχόμενο καλοκαίρι. "Εμείς προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το διοικητή της Α' ΔΥΠΕ για τις αυξημένες ανάγκες που έχει η Χαλκιδική, κυρίως τους θερινούς μήνες. Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά και καταδεικνύονται από τη γενική αντιμετώπιση που έχουν το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας", επισήμανε ο κ. Πάχτας.

Στο μεταξύ ήδη έχει αρχίσει ο σχεδιασμός αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στη Χαλκιδική για το επόμενο καλοκαίρι. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει κάνει εισήγηση για ενίσχυση του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού και επιπλέον βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας η διαδικασία για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Θ. ΔΟΥΚΑΣ