Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( επαναφέρει το παλαιό σύστημα αναγνώρισης πτυχίων :: 27/2/2006 19:01:46) 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Επαναφέρει το παλαιό σύστημα αναγνώρισης πτυχίων

Παράσταση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο έξω από το κτίριο της Βουλής οι πτυχιούχοι των ιατρικών σχολών χωρών εκτός της Ε.Ε., ύστερα από την απόφαση της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου των Αθηνών να επαναφέρει το παλαιό σύστημα εξέτασης για την αναγνώριση των τίτλων τους, αγνοώντας όσα διεμήνυσε το υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή στάθηκε "εισήγηση" της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ιατρικής (η οποία έγινε αποδεκτή από την γενική συνέλευση της σχολής), για τη μη εφαρμογή του νέου συστήματος εξέτασης από τον ΔΟΑΤΑΠ που αντικατέστησε το γνωστό ΔΙΚΑΤΣΑ (και στηρίζεται στην Τράπεζα Θεμάτων με 2.500 ερωτήσεις) χαρακτηρίζοντάς το στημένο. Όπως είχαν υποστηρίξει μεταξύ άλλων τότε οι φοιτητές της ΔΑΠ, η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος μόνο στην Οδοντιατρική σχολή των Αθηνών αύξησε το ποσοστό επιτυχίας από το 19% που ήταν στο 90%, εκφράζοντας παράλληλα την απορία αν το περιεχόμενο των εν λόγω ερωτήσεων μπορεί τελικώς να καλύψει το σύνολο της διδακτέας ύλης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου "Medics" των φοιτητών εξωτερικού Κορίνα Λυμνιούδη, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 αύριο το πρωί έξω από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα συζητά τη δημιουργία Τράπεζας Ερωτήσεων για τους αποφοίτους των ιατρικών σχολών του εξωτερικού. Όπως αναφέρει, η απόφαση της Ιατρικής σχολής Αθηνών αφήνει κυριολεκτικά στο "παρά πέντε" δεκάδες εκατοντάδες φοιτητές χωρίς εξεταστέα ύλη, παρότι ο σχετικός νόμος προβλέπει πως η εν λόγω ύλη θα έπρεπε να ήταν γνωστή περίπου ένα χρόνο πριν από τη διενέργεια των εξετάσεων. Παράλληλα προσθέτει πως η καθυστερημένη γνωστοποίηση των θέσεων της Ιατρικής σχολής των Αθηνών εγκυμονεί κινδύνους για την επιτυχία των εξεταζομένων, αφού η ύλη -σύμφωνα με το παλαιό σύστημα- περιλάμβανε λίστες περιεχομένων και όχι βιβλιογραφία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΑΜΠΡΟΜΗΣ