Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( χορήγηση αδειών σε πλανόδιους εμπόρους :: 9/1/2006 19:43:38) 

Χορήγηση αδειών σε πλανόδιους εμπόρους

Ποια δικαιολογητικά απαιτείται να προσκομιστούν από τους ενδιαφερόμενους στη νομαρχία Θεσσαλονίκης

Εκατόν πενήντα άδειες ασκήσεως υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου σε επαγγελματίες ανά είδος και ανά κατηγορία θα χορηγήσει φέτος η νομαρχία Θεσσαλονίκης έπειτα από έγκριση και του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση Εμπορίου της ΝΑΘ μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2006, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 12, ενώ δικαίωμα απόκτησης άδειας υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα, είναι κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης τα δύο τελευταία χρόνια και πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όπως: δεν συνδέονται τα ίδια ούτε οι σύζυγοι ή τα προστατευόμενα τέκνα αυτών, με οποιαδήποτε σχέση, με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση και το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών - συνταξιούχων που ισχύει κάθε φορά στη φορολογία εισοδήματος.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

1. Αίτηση με δύο πρόσφατες φωτογραφίες του ενδιαφερομένου.

2. Κάρτα ανεργίας

3. Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ότι δεν κατέχει άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς, όπως και η οικογένειά του

4. Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος

5. Πιστοποιητικό από αρμόδια υπηρεσία, από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο αιτών ανήκει σε ειδικές κατηγορίες

Σύμφωνα με τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, η άσκηση του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου επιτρέπεται στα όρια του νομού όπου διαμένει ο ενδιαφερόμενος κατά τα δύο τελευταία έτη και μόνο σε χωριά ή οικισμούς, κάτω των 20.000 χιλιάδων κατοίκων.

Και σε παραγωγούς

Άδειες όμως ασκήσεως υπαιθρίου εμπορίου θα χορηγηθούν και σε παραγωγούς, οι οποίες θα ισχύουν για όλη την επικράτεια. Αυτές θα αφορούν:

Στην πώληση από τους παραγωγούς γεωργικών, αμπελουργικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών, μελισσοκομικών προϊόντων καθώς και παραδοσιακών ειδών λαϊκής τέχνης, χειροτεχνημάτων, καλλιτεχνημάτων και έργων τέχνης πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας, ιδίας παραγωγής.

Στην πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής και στην πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων από ιχθυοκαλλιεργητές παραγωγούς.