Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Λιγότερο από… επτά ώρες έμεινε άνεργος ο Άλαν Γκρίνσπαν, ο οποίος έπειτα από δεκαεννέα χρόνια θητείας στην κεφαλή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναλαμβάνει άμισθος σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Τα νέα ανακοίνωσε στους έκπληκτους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Μπράουν, ο οποίος δήλωσε ότι το αντικείμενο των συμβουλών του θρυλικού τραπεζίτη θα είναι οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Ο κ. Γκρίνσπαν θα παρέχει όμως συμβουλές και σε ιδιώτες, αυτή τη φορά με το αζημίωτο, καθώς δημιούργησε τη δική του εταιρεία συμβούλων, την Greenspan Associates.

Ο Γκρίνσπαν θα συμβουλεύει τον Μπράουν κατά τη διάρκεια τακτικών συναντήσεων και με την υποβολή σχετικών υπομνημάτων. "Είμαι κατενθουσιασμένος που ο δρ. Γκρίνσπαν αποδέχθηκε τη θέση του άμισθου συμβούλου", είπε το νούμερο δύο της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος εδώ και χρόνια διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γκρίνσπαν, προσθέτοντας ότι ο νέος του σύμβουλος υπήρξε για τη γενιά του ο "σπουδαιότερος οικονομικός ηγέτης παγκοσμίως". Ο Γκρίνσπαν αποχαιρέτησε την περασμένη Τρίτη τους συναδέλφους του στη Fed, ανακοινώνοντας τη δέκατη τέταρτη συνεχή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,5%.