Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( συγχώνευση proton - ωμέγα :: 27/1/2006 19:22:01) 

Το διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank αποφάσισε την από κοινού και εκ παραλλήλου απορρόφηση της Ωμέγα και της Proton ΑΧΕΠΕΥ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ των δύο τραπεζών αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο

Συγχώνευση Proton - Ωμέγα

Το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση των τραπεζών Proton Επενδυτική και Ωμέγα Τράπεζα με σχέση ανταλλαγής μία μετοχή της Ωμέγα για 0,90 μετοχές της Proton, βάσει σχέσης αξιών μεταξύ της Proton και της Ωμέγα 2,572 προς 1.

Η παραπάνω σχέση προσδιορίστηκε από τις τράπεζες, υπό την επιφύλαξη της γνώμης των ορκωτών ελεγκτών και υπό την πρόσθετη προϋπόθεση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της Ωμέγα, η οποία συμπεριλαμβάνει την ταυτόχρονη μείωση και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, προϋπόθεση που πρέπει να έχει εκπληρωθεί μέχρι την κατάρτιση του ισολογισμού μετασχηματισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Proton Bank, το διοικητικό συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευσή της με την Ωμέγα Τράπεζα και τη χρηματιστηριακή εταιρεία Proton AXEΠΕΥ διά της από κοινού και εκ παραλλήλου απορρόφησης της Ωμέγα και της Proton ΑΧΕΠΕΥ από την Proton Bank.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας καθόρισε την 31η Μαρτίου ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού. Αποφάσισε επίσης την ανάθεση σε διεθνή οίκο ορκωτών ελεγκτών της εντολής για τη διενέργεια ελέγχου σχετικά με τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, τον έλεγχο του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και τη διατύπωση γνώμης σχετικά με το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής που θα περιληφθεί στο σχέδιο και θα προταθεί στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των τραπεζών.

Επίσης ενέκρινε την εξουσιοδότηση μελών του για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ωμέγα προς το σκοπό της κατάρτισης του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και της προβλεπόμενης ειδικής έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου.

Οι τράπεζες συμφώνησαν ότι μόνο οι προ της συγχώνευσης μέτοχοι της Proton θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της Proton για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2005.