Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( e-global επί...τέσσερα στη μεγαλόνησο :: 28/2/2006 20:23:13) 

e-Global επί…τέσσερα στη μεγαλόνησο

Η θεσσαλονικιώτικη εταιρεία θα δημιουργήσει τέσσερα καταστήματα στην Κύπρο

Τετραπλή παρουσία αναμένεται να αποκτήσει εντός του έτους στην Κύπρο η αλυσίδα internet station e-Global. Η θεσσαλονικιώτικη εταιρεία, που ήδη διαθέτει παρουσία στην Αλβανία, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε συνεργασία με τη Cyprus Trading Ltd, προκειμένου να προχωρήσει στην ανάπτυξη του δικτύου της e-Global στην Κύπρο.

Με τη μέθοδο της δικαιόχρησης η Cyprus Trading Ltd θα δημιουργήσει τέσσερα e-Global σε Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο έως το τέλος του 2006. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στο 1,068 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία εκτός από το άνοιγμά της στην Κύπρο στοχεύει στη δημιουργία εντός του 2006 13 εταιρικών καταστημάτων αλλά και άλλων 20 μέσω franchising σε πρωτεύουσες νομών.

Η βορειοελλαδική εταιρεία internet station για την τρέχουσα χρήση προσβλέπει στο διπλασιασμό του τζίρου της. Το 2005 ο τζίρος της πενταπλασιάστηκε έναντι του 2004. Ειδικότερα η μητρική εταιρεία άγγιξε τα 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα franchising καταστήματα τα 4,9 εκατ. ευρώ.

Στα Τίρανα

Η παρθενική έξοδος της εταιρείας από τα ελληνικά σύνορα έγινε πριν από έναν χρόνο. Πρώτος σταθμός η Αλβανία με επόμενο τα Σκόπια, καθώς η εταιρεία διερευνά την αγορά της γειτονικής χώρας για τη δραστηριοποίησή της σε αυτή.

Βασική παράμετρος της διοίκησης της e-Global για την επιλογή των Τιράνων ήταν το γεγονός ότι είναι μία πόλη που γνωρίζει οικονομική ανάπτυξη.

H e-Global, που δραστηριοποιείται στο χώρο του Internet και της πληροφορικής τα τελευταία έξι χρόνια, σήμερα αριθμεί 21 internet stations σε όλη την Ελλάδα (έντεκα στη Θεσσαλονίκη, έξι στην Αθήνα και από ένα σε Αγρίνιο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και Πρέβεζα).

Λ.Τ.