Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολή σε όλους τους νομάρχες της χώρας, με τις οποίες ζητά να προχωρήσουν σε συνεχείς και αποτελεσματικούς ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων που βρίσκονται στα όρια ευθύνης τους, ιδίως τώρα που παρουσιάζονται απότομες και δυσμενείς μεταβολές στις καιρικές συνθήκες, απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, μετά την εντολή του υπουργού Δημήτρη Σιούφα.

Στόχος των ελέγχων είναι ο εντοπισμός και η αποτελεσματική αντιμετώπιση πρατηριούχων που κινούνται εκτός των ορίων του υγιούς ανταγωνισμού και διαθέτουν τα πετρελαιοειδή προϊόντα σε τιμές πολύ υψηλότερες του εθνικού μέσου όρου.

Στην επιστολή του ο κ. Στεφάνου τονίζει ότι "συνήθως σε εποχές που παρουσιάζονται απότομες και δυσμενείς μεταβολές στις καιρικές συνθήκες ορισμένοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων με ανελαστική ζήτηση, όπως είναι τα καύσιμα. Απαιτείται μεγαλύτερη εγρήγορση των ελεγκτικών υπηρεσιών μας στην περίοδο αυτή".

Παράλληλα επισημαίνει ότι "τους τελευταίους 22 μήνες, ο συντονισμός και η στενή συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με τις υπηρεσίες της νομαρχιακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης συνέβαλαν σημαντικά στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη συγκράτηση των τιμών, προϊόντων και υπηρεσιών, σε όφελος των καταναλωτών. Ιδιαίτερα στον τομέα των καυσίμων, παρά την έκρηξη των διεθνών τιμών και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 110% από τις αρχές του 2004, η μεταξύ μας συνεργασία, αλλά και με τους φορείς της αγοράς, είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να αυξηθεί, στο ίδιο διάστημα, κατά 29%".