Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( υποστήριξη επιχειρηματικότητας των ατόμων με αναπηρίες :: 12/1/2006 17:28:47) 

Υποστήριξη επιχειρηματικότητας των ατόμων με αναπηρίες

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" Πρόγραμμα "Ενίσχυση επιχειρηματικότητας ατόμων με αναπηρίες"

Προκήρυξη γ' κύκλου

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη, την υποστήριξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας των ατόμων με αναπηρίες μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις θα χορηγηθούν για την υλοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άτομα που γεννήθηκαν από το 1950 μέχρι και το 1987, είναι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το διάστημα από 01.06.2004 έως και την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι πρέπει να τεκμηριώνουν την κατάστασή τους και ότι αυτή είναι χρονίζουσα με πρόσφατη (εκδοθείσα εντός των τελευταίων πέντε ετών) απόφαση είτε της υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ (Ν 2643/1998) είτε της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας τους (ΠΔ 611/77), με την οποία να πιστοποιούνται η πάθηση του ατόμου και το ποσοστό αναπηρίας του, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι ίσο ή ανώτερο του ποσοστού 50%.

Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 55% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον τομέα της μεταποίησης και τα 100.000 ευρώ για τις λοιπές επιλέξιμες δραστηριότητες, με κατώτερο όριο για όλες τις περιπτώσεις τα 30.000 ευρώ.

Για το πρόγραμμα ισχύει ο κανόνας για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), που σημαίνει ότι οι επιχορηγήσεις που δίδονται με τον κανόνα αυτό αθροιστικά σε μία τριετία δεν πρέπει να υπερβούν ανά δικαιούχο τα 100.000 ευρώ.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας υποβάλλονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και την 28η Φεβρουαρίου 2006 στη διεύθυνση: ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16 & Έβρου, 11528 Αθήνα.