Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( mccain: 25% του τζίρου στη β. ελλάδα :: 23/3/2006 19:38:56) 

Κέντρο εκπαίδευσης στελεχών της εταιρείας η Θεσσαλονίκη

McCain: 25% του τζίρου στη Β. Ελλάδα

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ

Στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί το 25% του τζίρου της η McCain Hellas, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατεψυγμένων τροφίμων -με αιχμή του δόρατος την πατάτα- και αποτελεί μέλος του πολυεθνικού ομίλου McCain. Μάλιστα η εταιρεία κατέχει πάνω από το 61% στην αγορά catering της Βόρειας Ελλάδας και περισσότερο από 41% στη λιανική. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Βορείου Ελλάδος της McCain Hellas Σάββα Δαμιανίδη, το βόρειο κομμάτι της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιάσει το μερίδιό του για την εταιρεία. Από τις πωλήσεις που πραγματοποιεί στην περιοχή το 50% εστιάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν όμως της σημαντικής συμμετοχής της Βόρειας Ελλάδας στον κύκλο εργασιών της McCain Hellas, η Θεσσαλονίκη αποτελεί και το κέντρο εκπαίδευσης των στελεχών της εταιρείας για τις χώρες της Βαλκανικής. Εδώ και λίγο καιρό η McCain Hellas έχει αναλάβει τη διαχείριση των βαλκανικών χωρών (Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία), την οποία μέχρι πρόσφατα είχε η McCain International με έδρα τη Μόσχα. Στην παρούσα φάση τα Βαλκάνια "τρέχουν" με αναπτυξιακούς ρυθμούς της τάξεως του 40% για την εταιρεία και αντιπροσωπεύουν περί το ένα τέταρτο του τζίρου της. Μάλιστα από τις αρχές του 2007 στο χαρτοφυλάκιό της θα προστεθεί και η Τουρκία.

Στόχος της McCain Hellas είναι ο διπλασιασμός του τζίρου της κάθε πέντε χρόνια, είτε μέσω της αύξησης των πωλήσεων είτε μέσω εξαγορών, για τις οποίες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο. Παράλληλα προωθεί τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της με specialities και fingerfood. Η μητρική McCain διαθέτει 61 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε 150 χώρες.