Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ θα επενδύσει ο όμιλος του ΟΤΕ στη Ρουμανία την επόμενη τριετία, όπως έκανε γνωστό χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Ρουμάνο ομόλογο του Zsolt Nagy, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Ο κ. Λιάπης διατύπωσε το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για επενδύσεις στη Ρουμανία αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην έντονη δράση του ομίλου του ΟΤΕ στη χώρα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι επενδύσεις του ΟΤΕ στη Ρουμανία φτάνουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια ο οργανισμός αναμένεται να επενδύσει άλλα 500 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Romtelecom, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών. Παράλληλα, περίπου 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδύσει και η Cosmote για την ανάπτυξη της Cosmorom. Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε επίσης τον κ. Nagy για την πρόθεση του ΟΤΕ να δει την Romtelecom εισηγμένη στα διεθνή χρηματιστήρια.

Μάλιστα, ο κ. Λιάπης ζήτησε τη βοήθεια της ρουμανικής κυβέρνησης, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση στις δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες.

Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο υπουργών εξετάστηκε η κατάσταση του τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών των δύο χωρών υπό το πρίσμα του σχετικού κανονιστικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει μάλιστα της επικείμενης ένταξης της Ρουμανίας.