Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( αναζητούνται... μάνατζερ :: 3/3/2006 19:05:52) 

Η ανάγκη για τη δημιουργία του Οργανισμού προέκυψε από το γεγονός ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα προβολής της Θεσσαλονίκης και συνεπώς αναγνωρισιμότητας στο εξωτερικό.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης

Αναζητούνται… μάνατζερ

Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ

Στην εκπόνηση marketing plan, που θα καθορίζει τις δράσεις, το ακριβές αντικείμενο και τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις του, προχωρά ο άρτι ενεργοποιηθείς Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετιγκ Θεσσαλονίκης στο επόμενο διάστημα.

Η πρωτοβουλία των φορέων της πόλης για τη δημιουργία ενός μικρού… ΕΟΤ λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, με τους συμμετέχοντες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν την προσπάθεια στα χαρτιά. Μάλιστα στην παρούσα φάση πέραν της εκπόνησης του marketing plan έχει προκηρυχθεί η θέση του διευθυντή, ενώ δρομολογείται και η περαιτέρω στελέχωσή του, ώστε να λειτουργήσει απερίσπαστα από τις δραστηριότητες των φορέων που τον απαρτίζουν.

Όπως σημείωσε μιλώντας στη "Μ" ο πρόεδρος της Helexpo και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης -δύο εκ των βασικών μετόχων του νέου οργάνου- Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στόχος είναι να αναλάβει τα ηνία του Οργανισμού εξειδικευμένος μάνατζερ, ώστε να έχει πλήρη γνώση του αντικειμένου.

Σύμφωνα με τον ίδιο κατά την πρώτη συνεδρίαση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετιγκ Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό, έγινε σαφές πως υπάρχουν όρεξη και διάθεση από την πλευρά των φορέων που συμμετέχουν να προχωρήσει η προσπάθεια και να ενεργοποιηθεί ουσιαστικά το νέο αυτό εργαλείο προς υποστήριξη της φθίνουσας τουριστικής πορείας της πόλης.

Η ανάγκη για τη δημιουργία του Οργανισμού προέκυψε από το γεγονός ότι υπάρχει, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες φορείς, τεράστιο έλλειμμα προβολής της Θεσσαλονίκης και συνεπώς αναγνωρισιμότητας στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση της πόλης έχει εισέλθει σε έντονα πτωτική τροχιά, εξέλιξη ιδιαίτερα ανησυχητική.

Μέλη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετιγκ Θεσσαλονίκης είναι η νομαρχία -στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία- ο δήμος Θεσσαλονίκης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Ξενοδόχων, η Helexpo, η ΔΕΘ, ο ΟΛΘ, το ΕΒΕΘ, το ΒΕΘ, το ΕΕΘ, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Θεσσαλονίκης. Η έδρα του Οργανισμού βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Helexpo.