Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Το στόχο να ξεπεράσει κατά πολύ τους 15.000 επισκέπτες, τους 110 εκθέτες και τα 2.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου της προηγούμενης διοργάνωσης έχει θέσει η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 15ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης "Θράκη 2006". Η "Θράκη", που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 25 έως τις 28 Μαΐου στην Κομοτηνή, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ, είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση στη χώρα. Θα αποτελέσει για δέκατη πέμπτη χρονιά εφαλτήριο προβολής και προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και μέσο για τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, για τη δικτύωση των επιχειρήσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής παραγωγής ως ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην ευρύτερη διεθνή αγορά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΕΘ, η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον εμπορικών επισκεπτών από τις χώρες της Βαλκανικής ενόψει της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Βαλκάνια. Ήδη έχουν καταγραφεί πολυάριθμες κρούσεις για ομαδικές επισκέψεις επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ η ΔΕΘ ΑΕ, προκειμένου να επαυξήσει την αξία του προσφερόμενου εκθεσιακού προϊόντος σχεδιάζει για τη φετινή διοργάνωση υποστηρικτικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με στόχο να διαφοροποιήσει τη "Θράκη 2006". Σε συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια έχει δρομολογήσει τη διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων πριν από την έκθεση, με θέμα το εκθεσιακό μάρκετιγκ, που θα απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα προγραμματίζει κατά τις ημέρες λειτουργίας της "Θράκη 2006" τη διοργάνωση ημερίδων με θέματα επιχειρηματικού και τοπικού ενδιαφέροντος. Την ίδια στιγμή η ΔΕΘ ΑΕ βρίσκεται σε επαφή με φορείς του εξωτερικού, προκειμένου να διοργανώσει προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις εκθετών και επισκεπτών με το σύστημα της προεγγραφής.

Σημειώνεται ότι η "Θράκη 2006" πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.