Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( οι αντιδράσεις :: 1/2/2006 20:07:19) 

Οι αντιδράσεις

Για πρωτοφανή κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ διά της υπεύθυνης του τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου Βάσω Παπανδρέου. "Οι προεκλογικές υποσχέσεις για αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ στα 320 ευρώ και του ΕΚΑΣ στα 230 ευρώ, μετατρέπονται σε αύξηση για δεύτερη χρονιά κατά 15 ευρώ και 10,5 ευρώ αντίστοιχα", υπογραμμίζει η κ. Παπανδρέου. Παράλληλα, αναφέρει ότι για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια οι εργαζόμενοι θα έχουν μείωση των πραγματικών αποδοχών τους, μιας και οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν είναι μικρότερες του πληθωρισμού και ταυτόχρονα δεν προβλέπεται τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

"Οι αυξήσεις λιτότητας αρκετά κάτω του επίσημου πληθωρισμού (γιατί για τον πραγματικό δεν υπάρχει σύγκριση) αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Σε δηλώσεις για το ίδιο θέμα ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος, αναφέρει ότι "οι αυξήσεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο εγκαινιάζουν μια νέα περίοδο άγριας μονόπλευρης λιτότητας για τους μισθούς, που θα έχει ως συνέπεια μια πραγματική λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων".