Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τους δεσμούς της με την εταιρεία Θράκη σπάει η Ελγέκα κατόπιν εμπλοκής στη σχέση με τον παλαιό μέτοχο, στο πλαίσιο της υπόθεσης υπαγωγής της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 44 του ν.1892/90. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ελγέκα, η βορειοελλαδική εισηγμένη αποσύρει το ενδιαφέρον της είτε για τη συνέχιση της εμπορικής συνεργασίας με τη Θράκη είτε για μειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα που θα προέκυπτε μετά την υπαγωγή. Όπως αναφέρει η Ελγέκα, στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε, καθώς υπήρξε εμπλοκή στη σχέση με τον παλαιό μέτοχο όσον αφορά διαχειριστικά και ελεγκτικά θέματα για την περίοδο μέχρι και την απόφαση του εφετείου, δηλαδή για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με την Ελγέκα, η διακοπή της εμπορικής συνεργασίας με τη Θράκη δεν θα έχει καμία επίπτωση στον κύκλο εργασιών και στα αποτελέσματα της εταιρείας κατά τη χρήση του 2005. Όσον αφορά τη χρήση του 2006, η Ελγέκα προβλέπει ότι με το ήδη υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, που ενισχύθηκε περαιτέρω στο τελευταίο τρίμηνο του 2005, θα συνεχίσει την ομαλή αναπτυξιακή πορεία της.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες η Ελγέκα είχε προβεί σε πρόταση προς τις βασικές πιστώτριες τράπεζες και τους παλαιούς μετόχους της Θράκη βάσει του άρθρου 44 με στόχο τη βιωσιμότητα του κλάδου αλλαντοποιίας της εταιρείας.

Συνοπτικά η πρόταση προέβλεπε: - Την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας Θράκη προς τις τράπεζες, ώστε να καταστούν κύριοι μέτοχοι, αποκτώντας περίπου το 67% του κεφαλαίου της. - Την αύξηση κεφαλαίου της Θράκη και τη μειοψηφική συμμετοχή, περίπου 14%, της Ελγέκα στα κεφάλαιά της, με την καταβολή 1,7 εκατ. ευρώ. - Την ανανέωση της σύμβασης διανομής και εμπορίας μεταξύ Ελγέκα και Θράκη, βάσει της οποίας η Ελγέκα θα παρέσχε όλο το φάσμα των εμπορικών υπηρεσιών (πωλήσεις, marketing, αποθήκευση, διανομή κτλ.). - Την κατοχύρωση 100 και πλέον θέσεων εργασίας στην ακριτική περιοχή του Έβρου.