Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( 100 εκατ.ε επενδύσεις από την αθωνική τεχνική :: 18/1/2006 19:46:36) 

Στις Σέρρες η Αθωνική Τεχνική ΑΕ επέλεξε την περιοχή Νέας Κηφισιάς για την ανέγερση συγκροτημάτων κατοικιών που διακρίνονται για τον πρότυπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την υψηλή ποιότητα κατασκευής, στην ένθετη φωτογραφία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Περτσινίδης.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 40 ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

100 εκατ.Ε επενδύσεις από την Αθωνική Τεχνική

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδύσει η Αθωνική Τεχνική την τριετία 2005-2007. Αξιοποιώντας την εμπειρία της στον τομέα των αναστηλωτικών και οικοδομικών έργων, η βορειοελλαδική εταιρεία διευρύνει το ήδη τεράστιο πρόγραμμά της στον τομέα των ιδιωτικών κατασκευών, έχοντας ξεκινήσει την ανέγερση 40 κτιριακών συγκροτημάτων, σύγχρονων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, από τα οποία τα περισσότερα βρίσκονται σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Η εταιρεία υλοποιεί το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιό της έχοντας εξασφαλίσει προνομιούχα οικόπεδα σε εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και συγκεκριμένα σε περιοχές της Αθήνας (Κηφισιά, Εκάλη, Πολιτεία, Άνοιξη, Ραφήνα) και του Πειραιά, στη Μύκονο, στη Θεσσαλονίκη (Μοναστηρίου, Γιαννιτσών, Τριάδι, Θέρμη), στο Πήλιο, στο Βόλο, στη Λάρισα, στη Χαλκιδική (Μαρμαράς, Πολύγυρος), στη Νάουσα, στην Ξάνθη, στις Σέρρες, στην Καστοριά και στα Ιωάννινα.

Το πρόγραμμα κατασκευής ιδιωτικών ακινήτων (τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη) περιλαμβάνει την ανέγερση συγκροτημάτων, των οποίων συνολικά η επιφάνεια ξεπερνά τα 100.000 τετραγωνικά μέτρα.

"Κύριες συνιστώσες της δυναμικής της εταιρείας", όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Περτσινίδης, "είναι η υψηλή αναγνώρισή της σε όλες τις πόλεις στις οποίες υλοποίησε ή υλοποιεί δημόσια ή ιδιωτικά έργα, η ευρεία αποδοχή της ως εταιρεία με υγιή κατασκευαστική αντίληψη, η αξιοπιστία και η προσήλωσή της στην ποιότητα, η γνώση των ιδιαιτεροτήτων των περιφερειακών αγορών και οι δεσμοί της με τις τοπικές κοινωνίες. Έχει για μας ιδιαίτερη σημασία ότι όσοι απευθύνονται στην εταιρεία μας για την αγορά κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου γνωρίζουν πως θα κάνουμε το παν, για να ικανοποιηθούν στο ακέραιο οι ανάγκες και οι απαιτήσεις τους και να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους".

Ο κ. Περτσινίδης καθόρισε ως στρατηγικό στόχο της Αθωνικής την ανάπτυξη ιδιωτικών αστικών έργων, αντιλαμβανόμενη εγκαίρως τις νέες συνθήκες που επικράτησαν στον τομέα των κατασκευών, με αποτέλεσμα σήμερα η κατασκευή και η αξιοποίηση ιδιωτικών ακινήτων να είναι βασικός πυλώνας δράσης της.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι, ενώ η συμμετοχή ιδιωτικών έργων στον κύκλο εργασιών της εταιρείας έως και το 2004 ήταν μικρότερη του 10%, το 2005 προβλέπεται να υπερβεί το 20% και το 2006 θα εκτιναχθεί στο 60%-70%.

Ο προϋπολογισμός πωλήσεων των ιδιωτικών έργων της που βρίσκονται σε ανάπτυξη υπερβαίνει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2005 εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 40 εκατ. ευρώ. Φέτος η διοίκηση της εταιρείας κάνει λόγο για τζίρο μεγαλύτερο των 50 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2009 προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 85 έως 90 εκατ. ευρώ.