Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σε περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων της προχωρεί η Εμπορική Τράπεζα, έχοντας στραμμένη την προσοχή στις επικείμενες αποφάσεις της κυβέρνησης για την πώληση του ποσοστού που κατέχει άμεσα και έμμεσα το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η Εμπορική Τράπεζα, με δίκτυο 376 καταστημάτων σήμερα, προγραμματίζει την έναρξη λειτουργίας 18 νέων καταστημάτων και τη συγχώνευση ένδεκα μέσα στο 2006. Από τα 716 ΑΤΜ της Εμπορικής που διαθέτει σήμερα, τα 110 είναι εγκαταστημένα σε οικίσκους (κιόσκια), με μερικά να έχουν τις προϋποθέσεις να λειτουργούν και ως ανταλλακτήρια, καθώς διαθέτουν διαμορφωμένες θέσεις εργασίας υπαλλήλων. Οι μονάδες ΑΤΜ-κιόσκια εκτός καταστημάτων έχει προγραμματισθεί να αυξηθούν κατά 19.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο παρουσίασης της τράπεζας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Γεώργιος Προβόπουλος τόνισε πως σε αυτούς τους 20 μήνες που βρίσκεται στη διοίκηση της Εμπορικής, έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση της στρατηγικής.

Για το 2006, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε πως αναμένει τη συνέχιση της θετικής πορείας των μεγεθών της λιανικής τραπεζικής που παρατηρήθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2005, την πρόοδο στην αναδιάταξη των δυνάμεων του ομίλου, την περαιτέρω συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων και τη βελτίωση της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.