Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τον πόλεμο των προεκπτώσεων και των ειδικών προσφορών που έχει ξεσπάσει από τις αρχές του μήνα στα καταστήματα έρχονται να διαδεχτούν οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες.

Οι έμποροι που προσπαθούν να βελτιώσουν τον τζίρο τους περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων σαν μάννα εξ ουρανού.

Τα ήδη μεγάλα ποσοστά μείωσης των τιμών κατά τη διάρκεια των προσφορών, που άγγιξαν ακόμη και το 30%, προοιωνίζονται ότι με την έναρξη των εκπτώσεων οι τιμές θα πέσουν ακόμη χαμηλότερα.

Όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, οι εκπτώσεις φέτος θα είναι γενναίες, με ποσοστά που θα ξεκινούν για τα είδη ένδυσης από 50% και για τα είδη υπόδησης από 40%. Αυτή τη φορά οι καταναλωτές δεν θα βρουν μόνο σπασμένα νούμερα, καθώς κατά το προηγούμενο διάστημα οι πωλήσεις ήταν αισθητά περιορισμένες, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των προϊόντων να έχει μείνει αδιάθετο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων, με απόφαση του νομάρχη της οικείας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όπου τελείται η παράβαση, πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι έλεγχοι στην αγορά το επόμενο διάστημα θα είναι συνεχείς και εντατικοί, ενώ οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους εμπόρους παρατηρηθούν αθέμιτες πρακτικές (απόκρυψη εμπορευμάτων, διάθεση ειδών β' διαλογής ή ελαττωματικών κτλ.) θα είναι αυστηρές.