Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Συγκρατημένη αύξηση εμφανίζει ο τζίρος στο λιανεμπόριο σε σταθερές τιμές στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2005, με τα καταστήματα διατροφής να διατηρούν υψηλές επιδόσεις, αλλά τον κλάδο βιβλίων και χαρτικών να έχει περάσει σε πτώση.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι στο ενδεκάμηνο ο τζίρος του λιανικού εμπορίου σε σταθερές τιμές καταγράφει αύξηση 3,3%, με τα καταστήματα ειδών διατροφής να εμφανίζουν μεταβολή 6%, ενώ στους κλάδους εκτός διατροφής ο τζίρος σημειώνει ασθενική αύξηση μόλις 0,7%.

Επιμέρους στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων ο τζίρος εμφανίζει αύξηση 5,6%, στα πολυκαταστήματα 1,7%, στον κλάδο τροφίμων, ποτών, καπνού 3,8%, στα φαρμακευτικά-καλλυντικά 1,6%, στον κλάδο ένδυσης-υπόδησης 1,4%, στον κλάδο επίπλων, ηλεκτρικών ειδών, οικιακού εξοπλισμού 0,7%, ενώ στον κλάδο βιβλίων-χαρτικών σημειώνει πτώση 1,4%.

Σε τρέχουσες τιμές στο ενδεκάμηνο ο τζίρος εμφανίζει αύξηση 6,3% και το Νοέμβριο αύξηση 5,1%.

Σε σταθερές τιμές το Νοέμβριο σημειώνεται αύξηση 1,6%, με τους κλάδους φαρμακευτικών-καλλυντικών και βιβλίων-χαρτικών να καταγράφουν πτώση 0,4% και 1,9% αντίστοιχα.