Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Η εξωστρέφεια και το άνοιγμα σε νέες αγορές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού Πιερίας που ασχολούνται με την παραγωγή και τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων είναι το αντικείμενο της 1ης Έκθεσης Παραδοσιακών και Βιολογικών Προϊόντων που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πιερίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν σαράντα επιχειρήσεις του νομού που δραστηριοποιούνται στην παραδοσιακή οινοποιία, στην παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, τυροκομικών προϊόντων και στην καλλιέργεια και τυποποίηση βιολογικών αγροτικών προϊόντων, όπως λάδι, ακτινίδια, μανιτάρια, φρούτα, εσπεριδοειδή κ.ά. Επίσης συμμετέχουν η Ένωση Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Πιερίας, το Ινστιτούτο Καταναλωτών και το Σωματείο Αρτοποιών Πιερίας, που αντιπροσωπεύει 120 μέλη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Θα διαρκέσει από 20 έως 26 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθεί στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του επιμελητηρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά (10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00).

Στη διάρκεια της εβδομάδας θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις. Διοργανώνεται διαγωνισμός χειροποίητης πίτας, στον οποίο θα συμμετάσχουν σαράντα νοικοκυρές από όλες τις περιοχές της Πιερίας και θα ακολουθήσει επίδειξη οινογευσιγνωσίας από τον οινολόγο Μιλτιάδη Αδάμο. Επιπλέον, τρεις σεφ που εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία θα αποτελέσουν την κριτική επιτροπή που θα δοκιμάσει τις πίτες και θα βραβεύσει τις καλύτερες.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσεται και η ημερίδα που διοργανώνει το Σωματείο Αρτοποιών με θέμα την ποιότητα και τη θρεπτική αξία του ψωμιού, με ομιλητή τον καθηγητή της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ Κώστα Μπιλιαδέρη. Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ.

Στους στόχους του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι η διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων για όλα τα είδη επιχειρήσεων του νομού. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Μανόλης Βαβύλας, οι επιχειρήσεις πρέπει να βοηθηθούν, ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και να κατακτήσουν και άλλες αγορές εκτός των ορίων της Πιερίας.

ΘΕΜΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ