Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Εγκύκλιο με την οποία ο συντελεστής του ειδικού φόρου, ο οποίος επιβάλλεται στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, μειώνεται από 25 Νοεμβρίου 2005 σε 10% και από 1 Νοεμβρίου 2006 σε 5%, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, καταργείται πλήρως στις διαφημίσεις που προβάλλονται από 1ης Νοεμβρίου 2007 και μετά.

Οι παραπάνω μεταβολές αφορούν τις διαφημίσεις που πραγματοποιούνται μετά τις ανωτέρω ημερομηνίες. Κατά τα λοιπά (π.χ. υποβολή του τιμοκαταλόγου διαφημίσεων στις ΔΟΥ, τρόπος είσπραξης και απόδοσης του φόρου κτλ.), μέχρι και την πλήρη κατάργηση του φόρου, εξακολουθούν να ισχύουν τα οριζόμενα από τις κείμενες διατάξεις.

Εξάλλου, με άλλη εγκύκλιο του υπουργείου προβλέπεται ότι από τα έσοδα των αθλητικών σωματείων, των τμημάτων αμειβομένων αθλητών και των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, που προέρχονται από τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα για τη μετάδοση αγώνων και των συναφών με αυτούς διαφημίσεων, καθώς και από τα αντίστοιχα έσοδα των αθλητικών οργανισμών που διοργανώνουν διεθνείς, ευρωπαϊκούς, παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες, ποσοστό 10% θα αποδίδεται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και καταβάλλεται ως αποζημίωση στο αστυνομικό προσωπικό για την πρόσθετη απασχόλησή του προς λήψη μέτρων τάξης και ασφάλειας στους προαναφερόμενους αγώνες.