Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ξεπέρασαν τις 1.256 οι αιτήσεις για υπαγωγή στον επενδυτικό νόμο για την ανάπτυξη και την περιφερειακή σύγκλιση, με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ. Ήδη έχουν εγκριθεί συνολικά 601 επενδυτικά σχέδια, ύψους 959 εκατ. ευρώ, που προβλέπουν τη δημιουργία 3.376 νέων άμεσων θέσεων εργασίας και πολλών περισσότερων έμμεσων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε χθεσινή ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Λουκάς Παπάζογλου ανέφερε ότι στη διετία 2004-2005 τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις ανήλθαν σε 2,8 δισ. ευρώ, ενώ για το 2006 θα ανέλθουν σε 1,6 δισ. ευρώ. Η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής, η διάθεση μετοχικού πακέτου της Αγροτικής και η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α., με εξέταση της δυνατότητας μετοχικής συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ, βρίσκονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το τρέχον έτος.

Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Λεωνίδας Κορρές ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν πιλοτικά έργα στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ενώ σύντομα αναμένονται προτάσεις από την ΚΕΔ, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τα Ολυμπιακά Ακίνητα.