Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απορρίφθηκε η αγωγή της ΕΡΓΩ ΑΤΕ κατά της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης. Η ΕΡΓΩ ΑΤΕ απαιτούσε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 567.987,03 ευρώ ως εργολαβικό αντάλλαγμα για πρόσθετες εργασίες αναληφθείσας εργολαβίας που είχε δημοπρατηθεί το 1998.

Στο μεταξύ, το εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αγωγή της κοινοπραξίας Νίκος Καματάκης ΑΤΕΕ - Κ. Μεσσάικος ΑΤΕΒΕ κατά της ΕΥΑΘ. Η αγωγή είχε εκδικασθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2005 και στη συνέχεια η κοινοπραξία παραιτήθηκε από παντός δικαιώματος που μπορεί να προέκυπτε από την εκδικασθείσα αγωγή, ανεξάρτητα από την απόφαση. Όπως αναφέρεται στη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, από την κοινοπραξία, είχε επισημανθεί ότι το περιεχόμενο της προσφυγής είναι τυπικά αβάσιμο, ενώ δήλωσε ότι δεν διατηρεί καμία απαίτηση ή αξίωση κατά της ΕΥΑΘ από τη μέχρι τώρα συνεργασία της από οποιαδήποτε λόγο και αιτία.

Αντιπλημμυρικά

Την καταβολή ποσού 6,9 εκατ. ευρώ στην ΕΥΑΘ, ως αποζημίωση για εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ που υλοποιήθηκαν από την εταιρεία το διάστημα 26 Ιουλίου του 2001 έως 21 Φεβρουάριος του 2005, ενέκρινε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε κατόπιν του από 28 Ιουλίου του 2005 αρχικά υποβληθέντος αιτήματος της ΕΥΑΘ προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.