Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( "ελεύθεροι" ορισμένοι ναύλοι από το λιμάνι πειραιά :: 10/1/2006 17:48:14) 

ΣΑΣ

"Ελεύθεροι" ορισμένοι ναύλοι από το λιμάνι Πειραιά

Την απελευθέρωση των ναύλων της οικονομικής θέσης από το λιμάνι του Πειραιά προς συγκεκριμένες γραμμές του Αιγαίου αποφάσισε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Το ΣΑΣ εισηγείται στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την απελευθέρωση των ναύλων σε όλες τις γραμμές όπου δραστηριοποιούνται άνω των δύο εταιρειών ή όπου υπάρχει μεγάλος όγκος μεταφερόμενων επιβατών.

Οι γραμμές που εκτιμάται ότι θα απελευθερωθούν είναι οι εξής: τα λιμάνια της Κρήτης, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Χίος, Μυτιλήνη, Δωδεκάνησα και η γραμμή από Πειραιά προς τα νησιά του Σαρωνικού.

Η αρχική συμφωνία περιλαμβάνει μια γενική φόρμουλα σύνδεσης των ναύλων µε το κόστος καυσίμων και επιτρέπει σε κάθε εταιρεία να υιοθετήσει ανεξάρτητη εμπορική πολιτική.

"Η απελευθέρωση των ναύλων δύναται να δημιουργήσει ένα ευέλικτο και ανταγωνιστικό περιβάλλον για τις υφιστάμενες εταιρείες, επιτρέποντας διαφοροποιημένα τιμολόγια, αύξηση του φόρτου μεταφοράς ανά ταξίδι, ομαλοποίηση της τουριστικής εποχικότητας μέσα στο χρόνο και, κατά συνέπεια, βελτίωση της κερδοφορίας και της αποδοτικότητας", εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.