Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( "ενίσχυση περιβαλλοντικών σχεδίων" :: 5/1/2006 17:30:23) 

"Ενίσχυση περιβαλλοντικών σχεδίων"

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα"

Άξονας 2 - Μέτρο 2.9 - Δράση 2.9.2

"Ενίσχυση περιβαλλοντικών σχεδίων" επιχειρήσεων για την εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και την καταχώρηση των Επιχειρήσεων στο EMAS (Κανονισμός (ΕΚ) 761/2001) ή/και για την απόκτηση οικολογικού σήματος προϊόντων (Κανονισμός (ΕΚ) 1980/2000)

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των μεταποιητικών επιχειρήσεων για την εισαγωγή και την πιστοποίηση Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EMAS ή/και την απόκτηση οικολογικού σήματος προϊόντων.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 2.9.2 έχουν υφιστάμενες μεταποιητικές ή τουριστικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αριθμού απασχολουμένων ατόμων, που βρίσκονται εγκατεστημένες στην ελληνική επικράτεια.

Για να θεωρηθεί μεταποιητική ή τουριστική, για τις ανάγκες του προγράμματος, μία επιχείρηση, προϋπόθεση είναι ο κύκλος εργασιών των δραστηριοτήτων της τελευταίας τριετίας ή των ετών για τα οποία η επιχείρηση έχει διαχειριστικές χρήσεις να υπερβαίνει κατά μέσον όρο τα 200.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που θα υποβάλουν πρόταση πρέπει επίσης να ικανοποιούν το σύνολο των ακόλουθων προϋποθέσεων:

1. Να μην έχουν υπογράψει σύμβαση στο πλαίσιο του Α' και Β' Κύκλου της Δράσης 2.9.2. 2. Να υποβάλουν μόνο μία πρόταση έργου και ο προϋπολογισμός του έργου να περιλαμβάνει επιλέξιμες δαπάνες έως 176.000 ευρώ. 3. Να έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση. 4. Να συνεργαστούν με εξωτερικό συνεργάτη/εμπειρογνώμονα για την προετοιμασία, την ανάπτυξη και την εφαρμογή του ΣΠΔ κατά EMAS ή να αναλάβουν την προετοιμασία με προσωπικό της επιχείρησής τους. Στην τελευταία περίπτωση οι δαπάνες αμοιβής του προσωπικού της επιχείρησης είναι μη επιλέξιμες. 5. Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) που έχουν χορηγηθεί στην επιχείρηση την τελευταία τριετία από την υποβολή της πρότασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Οι προτάσεις υποβάλλονται έως τις 20/1/06 και μέχρι ώρα 14.30 μ.μ. στα κατά τόπους γραφεία (σε κάθε νομό της χώρας) των επτά ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης.