Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( ανακαλείται η άδεια της astra ασφαλιστική :: 4/1/2006 18:14:54) 

Ανακαλείται η άδεια της Astra Ασφαλιστική

Την άδεια σύστασης και λειτουργίας της Astra Aσφαλιστική ΑΕΓΑ ανακάλεσε το υπουργείο Ανάπτυξης κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ αποφασίστηκε η δέσμευση όλων των στοιχείων του ενεργητικού της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η απόφαση αυτή ελήφθη, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία καθυστερεί και αρνείται να συμμορφωθεί σε τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης και να αποζημιώσει ασφαλισμένους. Επίσης καθυστερεί την καταβολή μισθών στους εργαζομένους της και οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004 έχουν συνταχθεί κατά παράβαση του νόμου.

Ειδικότερα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου ανακαλείται οριστικά η άδεια σύστασης και λειτουργίας σε όλους τους κλάδους της ασφαλιστικής Astra, ενώ υπάγεται στο επικουρικό κεφάλαιο το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από ασφαλιστικές συμβάσεις της συγκεκριμένης ασφαλιστικής, που πηγάζουν από ασφαλιστικές συμβάσεις του κλάδου αστικής ευθύνης από χερσαία οχήματα. Την ανάκληση της άδειας θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση. Επίσης ορίζεται επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή.

"Η πολιτεία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τους καταναλωτές από τις αφερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες. Για να αναπτυχθεί η ιδιωτική ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα και να συγκλίνει στις επιδόσεις με την υπόλοιπη Ευρώπη, προϋπόθεση είναι να υπάρχουν φερέγγυες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες. Όσες ασφαλιστικές δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτούς τους καθαρούς κανόνες, θα βρεθούν εκτός αγοράς", σημείωσε ο κ. Παπαθανασίου.