Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( επένδυση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία κέντρου διανομής στη μακεδονία, στην περιοχή της νέας μαγνησίας, υλοποίησε η θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία όλυμπος. :: 16/1/2006 19:05:43) 

Επένδυση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία κέντρου διανομής στη Μακεδονία, στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας, υλοποίησε η θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος.

Το κέντρο διανομής Μακεδονίας οικοδομήθηκε σε έκταση 25 στρεμμάτων, σε απόσταση 2,5 χλμ. από την Εγνατία οδό. Διαθέτει ψυγεία και γραφειακούς χώρους συνολικής επιφάνειας 1.700 τετρ. μ., αλλά και σταθμό μεταφόρτωσης πρόβειου γάλακτος δυναμικότητας 30 κυβικών μέτρων την ώρα και αποθήκευσης έως 60 κυβικών. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του κέντρου διανομής, μέσω της εν λόγω επένδυσης δημιουργείται ένα "νοικοκυρεμένο" δίκτυο διανομής για το νομό Θεσσαλονίκης και τους όμορους νομούς, αλλά και μια πολύτιμη υποδομή για τη συγκέντρωση πρώτης ύλης για την παραγωγή φέτας στην περιοχή που εκτείνεται από την Καβάλα μέχρι τα όρια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα η Θεσσαλονίκη καθίσταται βάση διοίκησης που θα φέρει εγγύτερα τον Όλυμπο στο όραμα για την ανάπτυξη ενός ομίλου που θα συλλέγει γάλα από τα Καρπάθια μέχρι και την Πίνδο και θα παράγει προϊόντα που θα τροφοδοτούν τις αγορές που περιλαμβάνονται στη διαδρομή αυτή.

Αναφερόμενη πάντως η διοίκηση της εταιρείας στη Βαλκανική και συγκεκριμένα στα Καρπάθια, εξήγησε ότι στόχος είναι η είσοδος στις εκεί αγορές και σε καμία περίπτωση η μεταφορά γάλακτος από τη Ρουμανία στην Ελλάδα. Στόχος είναι επίσης εντός του επόμενου ενάμισι έτους να επιτευχθεί διανομή στην περιοχή από τη Θεσσαλονίκη ως τα Τέμπη, την Πιερία, τη Βέροια, την Έδεσσα και τη Νάουσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Όλυμπος, Μιχάλη Σαράντη, ο οποίος επισήμανε ότι δεν υφίσταται θέμα συνεργασίας με άλλη εταιρεία του κλάδου, η προσπάθεια της εταιρείας επικεντρώνεται στη δημιουργία και νέων καινοτόμων προϊόντων με βάση την υψηλή ποιότητα, αλλά και στην επίτευξη μιας σταθερής πορείας στη συγκέντρωση πρώτης ύλης. Σημείωσε μάλιστα πως σήμερα η Όλυμπος εισκομίζει περί τους 73.000 τόνους γάλακτος και οι πωλήσεις δεν ξεπερνούν τις 54.000. Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος, το περίσσευμα γάλακτος δημιουργεί περιθώρια επιλογής. Τα νέα προϊόντα θα περιστρέφονται γύρω και από τους τρεις τύπους γάλακτος, ενώ θα εμπλουτιστεί και η γκάμα χυμών της εταιρείας.

Για την τρέχουσα χρήση η Όλυμπος εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της θα ενισχυθεί κατά 15% λόγω και του λανσαρίσματος νέων προϊόντων, ενώ το 2005 τα οικονομικά της μεγέθη αυξήθηκαν κατά 29%.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ