Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ενισχυμένη είναι η φετινή εκτός συνόρων εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ Α.Ε., που θα συμμετάσχει σε έξι διεθνείς κλαδικές εκθέσεις. Παράλληλα σχεδιάζει τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι τρεις εκ των έξι εκθέσεων, σε Βουλγαρία και Ρουμανία, αποτελούν "παρθένο" έδαφος για την εταιρεία, καθώς συμμετέχει σε αυτές για πρώτη φορά.

Οι δράσεις του εξωτερικού ξεκινούν για τη ΔΕΘ Α.Ε. το Μάιο από τη Βουλγαρία με δύο ταυτόχρονες εκθέσεις: τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "Foodtech" και τη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών-Επίπλου και Εξοπλισμού "Mebeltech". Αμφότερες οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 13 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο του Plovdiv, το μεγαλύτερο της Βαλκανικής, με συνολική έκταση 360.000 τ.μ. Οι εκθέτες της "Foodtech" ξεπέρασαν το 2005 τους 300, ενώ οι εθνικές συμμετοχές ανήλθαν σε 29. Όσο για τη "Mebeltech", ο αριθμός των εκθετών ήταν 273, με τις χώρες που εκπροσωπήθηκαν να φτάνουν τις 24, μεγέθη σημαντικά αυξημένα έναντι του 2004.

Λίγες ημέρες αργότερα (16-20 Μαΐου) η ΔΕΘ Α.Ε. θα ταξιδέψει στη Ρουμανία, οργανώνοντας την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογιών, Εξοπλισμού και Δομικών Υλικών "ConstructExpo" στο Βουκουρέστι. Η έκθεση προσελκύει το ενδιαφέρον περισσότερων από 22 χωρών από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Δανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελβετία. Μάλιστα στη διοργάνωση του 2005 οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 1.200.

Το Σεπτέμβριο, από τις 16 έως τις 20 του μηνός, η ΔΕΘ Α.Ε. θα συμμετάσχει στη γνωστή για την εταιρεία Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών "Polagra-Food", στο Poznan της Πολωνίας. Το 2005 η ΔΕΘ διοργάνωσε τη μεγαλύτερης εμβέλειας ελληνική συμμετοχή των τελευταίων πέντε ετών στην Πολωνία και στη συγκεκριμένη έκθεση, με περισσότερες από 40 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα να έρχονται σε επαφή με ξένες ομοειδείς επιχειρήσεις, σε μία διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 1.300 εκθέτες από 36 χώρες.

Τη δεύτερη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Μεταλλουργίας, Ηλεκτροτεχνίας, Μη Μεταλλικών Προϊόντων και Δομικών Υλικών Tehnoma στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει η ΔΕΘ από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα του εξωτερικού για το 2006 θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών-Εξοπλισμού Γεωργικών Μηχανημάτων- Συσκευασίας "Indagra-Expodrink-All Pack" στο Βουκουρέστι από τις 8 έως τις 12 του μηνός.