Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( ίδρυσε holding στο λουξεμβούργο :: 20/1/2006 18:03:43) 

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ίδρυσε holding στο Λουξεμβούργο

Στην ίδρυση holding εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο και επωνυμία Euroconsultants International προχώρησε η Ευρωσύμβουλοι στο πλαίσιο της εφαρμογής του τριετούς επιχειρηματικού πλάνου της (2006-2008). Σκοπός της νέας εταιρείας είναι αφενός να αποκτήσει και να οργανώσει το δίκτυο των συμμετοχών και τοπικών γραφείων που έχει σήμερα η Ευρωσύμβουλοι στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Τσεχία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία), αφετέρου να το επεκτείνει σε νέες χώρες με στρατηγική σημασία για τον όμιλο (Ρωσία, Τουρκία, Εμιράτα, Κύπρος).

Πρόθεση της μητρικής εταιρείας είναι να μεταφερθεί η τεχνογνωσία και η εμπειρία της δεκαπενταετούς λειτουργίας της στις νέες αυτές χώρες, δεδομένου ότι οι προοπτικές ανάπτυξής τους είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς είτε έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Τσεχία) ή είναι προς ένταξη (Βουλγαρία, Ρουμανία) είτε έχουν ειδικό καθεστώς συνεργασίας και ενισχύσεων.

Η Euroconsultants International θα συμμετάσχει στα νέα σχήματα που δημιουργούνται έως το τέλος του μήνα στη Βουλγαρία (Euroconsultants Bulgaria) και στη Ρουμανία (Euroconsultants Corporation). Στις χώρες αυτές η Ευρωσύμβουλοι συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς έργων, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ πρόσφατα ανέλαβε από κοινού με τη Louis Berger SAS τη "Mελέτη για Διαπεριφερειακά Μέτρα Ανάπτυξης (Βουλγαρία-Ρουμανία) της Middle-Danube Euroregion", συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.