Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( κομοτηνή: ξεκίνησε η δίκη χτενά :: 8/3/2006 18:12:43) 

Κομοτηνή: Ξεκίνησε η δίκη Χτενά

Ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας κατηγορείται για διπλή ένοπλη ληστεία σε δύο τράπεζες της Ελευθερούπολης

Στο προσκήνιο επανέρχεται ο Ανδρέας Χτενάς, καθώς άρχισε χθες στο πενταμελές εφετείο Κομοτηνής η δίκη του. Ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας κατηγορείται για διπλή ένοπλη ληστεία σε δύο τράπεζες της Ελευθερούπολης, στις οποίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε συνεργούς τη γυναίκα του, τον γιο του και τέσσερις αλλοδαπούς.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από το δικαστήριο ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς ο Χτενάς είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της ασφάλειας της Κομοτηνής κάτω από τη μύτη των αστυνομικών και συνελήφθη έπειτα από οκτώ ημέρες σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Ο 48χρονος Ανδρέας Χτενάς, η 43χρονη σύζυγός του Άρια και ο 27χρονος γιος του Δημήτρης, καθώς και οι τέσσερις αλλοδαποί, αλβανικής υπηκοότητας, Αλμπέρ Μπλέτα, Χάρλι Μπρεκοφ, Τζουλιάνι Σκέμπι και Μιγκέρ Σκέμπι (εξάδελφος του προηγούμενου), κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων, ηθική αυτουργία σε ληστεία από κοινού και άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και οι επτά αρνούνται ότι έχουν σχέση με τη διπλή ένοπλη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τη διπλή ένοπλη ληστεία που έγινε τον Οκτώβριο του 2002 σε υποκαταστήματα της Alpha Bank και της Εμπορικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Στοιχεία

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα εγκληματολογικά ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, κυρίως όμως θα ακουστεί η πλευρά των κατηγορούμενων, η οποία θα δώσει την άλλη διάσταση σε όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά. Χθες στην κατάθεσή τους τραπεζικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι που ήταν παρόντες στις δύο ένοπλες ληστείες επανέλαβαν πως δεν αναγνωρίζουν κανέναν από τους κατηγορούμενους. Τα στοιχεία από τον έλεγχο των αποτυπωμάτων δείχνουν ότι κανένα από τα αποτυπώματα των όπλων δεν ταυτίζεται με τους αλλοδαπούς ή με τα μέλη της οικογένειας Χτενά . "Βρέθηκε μόνο ένα αποτύπωμα του Χτενά εντός της κατοικίας του", δηλώνει ο συνήγορος υπεράσπισης Αθανάσιος Τάρτης.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους κατηγορούμενους μετά την ομολογία των αλλοδαπών, οι οποίοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι πιέστηκαν για να ομολογήσουν.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ