Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( στην κηφισιά το κτελ :: 14/3/2006 19:04:42) 

Το διοικητικό πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αναστείλει την απόφαση του νομάρχη και το ΚΤΕΛ θα παραμείνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στη συμβολή των οδών Ψελλού, Αιγαίου και Κηφισίας.

Ανεστάλη με απόφαση δικαστηρίου το σφράγισμα των εγκαταστάσεων πρακτορείου Χαλκιδικής

Στην Κηφισιά το ΚΤΕΛ

Του ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Την αναστολή της απόφασης του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για σφράγισμα του πρακτορείου ΚΤΕΛ Χαλκιδικής για τους επόμενους έξι μήνες αποφάσισε χθες το τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Έτσι το ΚΤΕΛ θα παραμείνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους στη συμβολή των οδών Ψελλού, Αιγαίου και Κηφισίας.

Βάσει της απόφασης του νομάρχη, χθες το πρωί επρόκειτο να μπει "λουκέτο" στο πρακτορείο. Για το λόγο αυτό, συνεργείο της διεύθυνσης Συγκοινωνιών της νομαρχίας μαζί με δύο αστυνομικούς μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, με τη διαφορά όμως πως τα μέλη του δ.σ. επέδειξαν στους αστυνομικούς την απόφαση του δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί λίγο νωρίτερα, και το συνεργείο αποχώρησε.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη μεταξύ των άλλων ότι "τα λεωφορεία της αιτούσας αποτελούν το μοναδικό δημόσιο μέσο συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων του νομού Χαλκιδικής και ότι κατά τους θερινούς μήνες παρατηρείται κατά τα κοινώς γνωστά έντονο τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή αυτή".

Εκτίμησε επίσης ότι υφίστανται πρωταρχικώς λόγοι δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κρίνοντας πως συντρέχει νόμιμη περίπτωση για τη χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του νομάρχη. "Εκτός από την αίτηση έχουν καταθέσει και προσφυγή κατά της απόφασης του νομάρχη, την εκδίκαση της οποίας αναμένουμε", αναφέρει μιλώντας στη "Μ" ο νομικός σύμβουλος των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Άγγελος Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρακτορείο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής λειτουργεί εδώ και δεκατέσσερις μήνες στην Κηφισιά χωρίς να διαθέτει άδεια από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του στην περιοχή υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους λόγω τόσο της όχλησης τους από την κίνηση των λεωφορείων όσο και των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Στην περιοχή Praktiker

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Νίκο Βεζιρτζή, το πρακτορείο θα μετεγκατασταθεί μέχρι το Σεπτέμβριο στην περιοχή του Praktiker, σε μισθωμένο οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και του οδικού κόμβου που οδηγεί στο Praktiker. "Εκεί θα εγκατασταθεί ο σταθμός αυτοκινήτων, ενώ τα λεωφορεία θα κάνουν δύο στάσεις, μία στη Βούλγαρη και μία στη συμβολή των οδών Ψελλού και Αιγαίου. Θα φιλοξενηθεί σε προκατασκευασμένες αίθουσες, ώστε να μην υπάρχουν κολλήματα με την πολεοδομία και να κερδίσουμε χρόνο. Πιστεύω ότι το Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι", λέει ο δικηγόρος κ. Φιλιππίδης. Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής έχει έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ, ώστε να συνδεθεί το νέο πρακτορείο με την αστική συγκοινωνία. Σε πρώτη φάση θα επεκταθεί προς την περιοχή του Praktiker η γραμμή 31, που έχει ως αφετηρία τη Βούλγαρη και τέρμα το σταθμό των ΚΤΕΛ "Μακεδονία" στη Μενεμένη. Πιθανώς, εφόσον κριθεί σκόπιμο, να δημιουργηθεί και δεύτερη γραμμή αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του πρακτορείου.

Σημειώνεται ότι σήμερα στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής γίνονται 110 αφίξεις και ισάριθμες αναχωρήσεις ημερησίως που εξυπηρετούν 13 διανομαρχιακές γραμμές.