Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( σύντομα στην ελλάδα η κ. μπουρμπούλια :: 7/3/2006 22:26:48) 

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ

Σύντομα στην Ελλάδα η Κ. Μπουρμπούλια

Μέρες για την επιστροφή της στην Ελλάδα μετράει μέσα στις φυλακές του Παρισιού η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια καθώς, παρά την αντίθετη άποψη της συνηγόρου της, δεν ζήτησε να επανεξεταστεί η έκδοσή της από το ακυρωτικό γαλλικό δικαστήριο. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήματος επανεξέτασης της έκδοσης έληξε το βράδυ της Δευτέρας.

Έτσι μετά την απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη το εφετείο του Παρισιού, οι γαλλικές αρχές οφείλουν να παραδώσουν την κ. Μπουρμπούλια στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 17 Μαρτίου.

Πότε θα γίνει η παράδοση

Η ακριβής μέρα που θα γίνει η παράδοση της πρώην ανακρίτριας, που κατηγορείται για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα, παρέμενε -μέχρι χθες- άγνωστη. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπουρμπούλια είχε ζητήσει από το γαλλικό δικαστήριο να εγγυηθεί ότι η παράδοσή της θα γίνει με ασφάλεια αλλά και με απόλυτη μυστικότητα, ώστε να μην ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι για το χρόνο άφιξής της στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ χθες ο προφυλακισμένος για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του εφέτη ανακριτή Γ. Σιδέρη, από οποιαδήποτε ανακριτική πράξη σχετίζεται με το πρόσωπό του. Ο κ. Κεχαγιόγλου χαρακτηρίζει προκατειλημμένο τον κ. Σιδέρη και υποστηρίζει ότι δεν παρέχει εχέγγυα αμερόληπτης κρίσης. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι σε έγγραφο του κ. Σιδέρη για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Πέτρου Μαντούβαλου, ο εφέτης ανακριτής αναφέρεται στο πρόσωπό του -τον Κεχαγιόγλου- και τον εμπλέκει σε υποθέσεις, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί να απολογηθεί.